Mini-tarte Cu Crema De Dovleac
articol scris de 3sisterscooking blog 3sisterscooking.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Ingrediente crusta:
- 192 g faina
- un praf sare
- 114 g margarina rece
- o lingura rasa Green Sugar
- 5 linguri apa rece
Ingrediente dulceata de dovleac:
- miezul de la un dovleac mic copt
- 4-5 linguri Green Sugar
- o lingurita scortisoara
- sucul de la o portocala
- o lingura amidon
- putina esenta de vanilie
Mod de preparare
1. Incepem cu aluatul, amestecand toate ingredientele pentru crusta, inafara de apa, cu varful degetelor sau cu ustensila pentru aluat de tarte. Odata ce compozitia devine sfaramicioasa, adaugati pe rand lingurile de apa, pana ce aluatul capata forma. Inveliti-l in folie transparenta si dati-l la frigider pentru cel putin 30 de minute.
2. Pentru dulceata de dovleac puneti miezul copt cu zahar si scortisoara pe foc mic. Dupa ce zaharul s-a topit si miezul a inceput sa fiarba, adaugati amidonul diluat cu suc de portocala. Amestecati pana ce dulceata devine cremoasa si aromatizati cu esenta de vanilie. La final pasati miezul si lasati-l sa se raceasca complet.
3. Intindeti aluatul intr-o foaie subtire si captusiti cu el tavitele tapetate cu margarina si faina. Intepati aluatul cu o furculita si asezati dulceata de dovleac deasupra. Dati la cuptorul preincalzit la 180 C pentru 40-45 de minute. Serviti reci sau putin caldute. Pofta Buna!
comentarii