contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Mini Tarte Cu Coacaze Negre

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Blueberry tartlets 2 wtr
Cum stim sigur ca a venit vara? Facem o tarta cu coacaze negre! Dupa multe incercari si retete de aluat fraged, de tarte, placinte, etc, care nu m-au multumit pe deplin, am gasit intr-un final aluatul perfect. Nu-mi ajung cuvintele sa-l descriu… Asa ca va trebui sa-l incercati! *__* In acelasi fel am facut si Apple Pie si Cherry Pie, care au fost la fel de minunate. Iar daca gasiti coacaze proaspete, luati cat puteti de multe!! Eu asa am facut si mai am putin si mi le pun in par, atat de mult imi plac. Daca nu aveti forme mici de tarta, faceti o singura placinta, ca la cea cu mere sau cirese, respectand cantitatile de acolo, si tripland cantitatile pentru umplutura de coacaze. Offf, iar ma zbat sa explic ca asta e o reteta care nu trebuie pierduta. *__* Really, cine ma cunoaste stie ca atunci cand insist asa, nu trebuie sa piarda timpul si sa incerce ce spun eu acolo. Ca stiu eu ce zic, cand mai zic cate ceva. *__* Sper ca nu vi s-a umflat capul de la atata vorbarie, dar scriu rar, de cand cu caldurile astea, si vad ca mi-era dor sa bat campii. *__* Postez reteta si fug sa fac bagajele, ca maine dimineata plecam in vacantaaa !! *__*
Ingrediente pentru aluat:
200 g faina 000
120 g unt
2 linguri rase zahar
1/2 lingurita sare
1 plic zahar vanilat
50 ml apa foarte rece
Ingrediente pentru umplutura:
200-250 g coacaze negre
40 g zahar
10 g amidon
Mod de preparare:
Punem in robotut de bucatarie faina amestecata cu sarea, zaharul si zaharul vanilat. Procesam cateva secunde, dupa care adaugam untul taiat cubulete si tinut in frigider sau congelator alte cateva minute. Pulsam inca o data pana obtinem niste firmituri, sau un aluat cu consistenta nisipului. Punem intai jumatate din apa si mai procesam o data, dupa care verificam consistenta aluatului. Trebuie sa se lipeasca atunci cand il strangem intre degetul mare si cel aratator. Mie mi-a intrat toata apa de data asta, insa cateodata intra mai putina.
Collage blueberry tartlets
Rasturnam totul pe blatul de lucru, si formam o biluta incercand sa fim foarte rapizi. Aplatizam alatul, il invelim in folie de plastic, si il dam la frigider timp de macar 45 min. Eu il las si de peste seara, cu cat sta mai mult, cu atat e mai bun. De data asta eram foarte grabita, si l-am pus in congelator timp de 20 min.
Preincalzim cuptorul la 180°C.
Daca il tinem mai mult de 45 minute, e de-ajuns sa il lasam pe masa la temperatura camerei pana incepe sa se intinda usor. (cateva minute) Il incercam din cand in cand cu sucitorul. Dupa ce aluatul s-a "odihnit" la rece, il scoatem pe blatul de lucru pudrat cu faina si intindem o foaie din care sa putem decupa cca 6 cercuri cu diametrul de 10 cm. Aici depinde de formele pe care le aveti. Eu am 6 forme de 10 cm. Grilajul pe care l-am facut pentru 3 din ele este modul in care am recuperat aluatul ramas. Daca va place mai mult ideea de a le acoperi cu grilaj, atunci intindeti foaia putin mai subtire, incat sa va ramana un pic mai mult. Aluatul oricum va creste putin.
Punem aluatul in formele de tarta, lipindu-l bine de margini, si eliminand excesul, daca este nevoie. (doar daca am intins aluatul mai gros) Intepam fundul aluatului cu o furculita si dam formele la frigider sau congelator pana pregatim coacazele. Parte cu tinutul la rece este esentiala. De aceea nici nu trebuie sa atingem aluatul mult cu mainile calde, fiindca atunci cand topim untul, ne procuram un aluat tare in loc de unul care se topeste-n gura.
Blueberry tartlets 3 wtr
Coacazele, spalate, curatate si relativ uscate in prealabil, le amestecam cu 40 g zahar si 10 g amidon. Acesta din urma are rolul de a absorbi lichidele lasate de fructe. Cu o lingura, amestecam usor, fara sa le zdrobim. Umplem formele, iar daca ramane zahar si amidon pe fund, il luam cu o lingurita si il distribuim uniform in cele 6 forme.
Blueberry tartlets 4 wtr
Cum am spus mai sus, din aluatul ramas am facut 3 grilaje, si nu prevazusem asta. Insa arata minunat, deci chiar v-as recomanda.
Collage blueberry tartlets 2
Blueberry tartlets 6 wtr
Eu am uns grilajul cu putina frisca lichida, insa putem folosi si lapte sau ou, sau chiar nimic, cum fac eu de cele mai multe ori, din graba. *__* Dam la cuptorul incins timp de cca 30 min, sau pana vedeti ca incep sa isi schimbe usor culoarea.
Blueberry tartlets wtr
Daca doriti sa fie si mai frumoase cele fara grilaj, mai puneti un strat de coacaze proaspete deasupra, cam asa:
Blueberry tartlets 8
S-aveti pofta !