Mini Tarte Cu Cirese/capsuni/visine
articol scris de inatodoran blog retete-vegane.blogspot.com
In primul rand vreau sa imi cer scuze pentru ca nu am raspuns multitudinii de mailuri si comentarii primite recent, insa nu am avut timp. Am gatit foarte rar, am recurs la salate rapide si fructe proaspete si am fost bombardata de examenele din cadrul sesiunii. In cel mai scurt timp am sa raspund acestor mailuri si comentarii sub forma unei postari mai complexe.
Inca mai gasiti capsuni si cirese in piata asa ca puteti da fuguta maine dimineata sa cumparati cateva si sa incercati tartele astea rapide si delicioase! Nu este nevoie de unt de cocos, de cacao sau de alte ingrediente scumpe.
Mini tarte cu cirese (6 bucati)
- BLAT -
- 1 1/2 cana migdale crude
- 1/2 cana alune de padure crude
- 1 cana – 1 1/2 cana curmale
- 1 praf de sare
- 2 lg boabe de cacao (www.rawz.ro) sau ciocolata neagra taiata marunt
-
Nucile se mixeaza cu sarea pana se transorma intr-o masa omogena si fina.
-
Se adauga curmalele si boabele de cacao si se mixeaza pana cand rezulta un “aluat” lipicios si compact.
-
Se imparte compozitia in 6 mini forme de tarta si se imbraca peretii formelor cu aluatul obtinut.
-
Se dau formele la congelator pana la prepararea cremei.
- CREMA -
- 1 cana caju crud inmuiat cateva ore si scurs de apa
- 1 cana curmale inmuiate 30 minute in apa rece
- 3 lg cacao/carob
- 1 l-ta extract pur de vanilie
- 1 praf de sare
- optional: 1/2 l-ta lecitina pudra (pt a oferi onctuozitate cremei, lecitina se poate achizitiona de la Sano Vita)
-
Nuca de caju se pune in paharul blenderului si se adauga apa de pe curmale, pana la nivelul lor. Se mixeaza pana rezulta o compozitie omogena.
-
Adaugati si restul ingredientelor si inca putina apa si mixati pana rezulta o crema spumoasa. Lecitina se adauga la urma si se mai mixeaza putin.
-
Se umplu tartele cu crema obtinuta.
-
Se dau din nou la frigider tartele.
-
Se orneaza cu cirese/capsuni/zmeura/visine si cocos.
Sunt absolut delicioase!