Mini-sufleuri De Ciocolata
articol scris de 3sisterscooking blog 3sisterscooking.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Ingrediente
- 100 g unt
- 2 linguri faina
- 125 g ciocolata cu lapte
- 100 g zahar
- 1 zahar vanilat de Bourbon
- 4 oua
- 1 lingura rom
- inghetata (vanilie, fructe sau chiar de cioco)
- fructe proaspete (capsuni, zmeura)
Mod de preparare
1. Ungeti formele de soufle cu unt si tapetati-le cu zahar. Topiti ciocolata pe baie de aburi. Intr-un vas incapator topiti untul si adaugati faina. Amestecati in continuu la foc mic timp de un minut, apoi adaugati ciocolata topita, zaharul, romul si zaharul vanilat de Bourbon. Amestecati fara sa va opriti pana ingredientele sunt bine incorporate.
2. Separati ouale si adaugati galbenusurile la compozitia luata de pe foc. Bateti albusurile cu un praf de sare si adaugati-le la aluat. Turnati compozitia in forme lasand o margine goala de un deget pana la gura vasului. Introduceti-le in cuptorul preincalzit la 180 C pentru 15 minute. Cand sunt gata le scoateti si le intepati in mijloc cu o lingurita, apoi turnati repede inghetata si ornati cu fructe. Se servesc imediat.
comentarii