contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Mini "choux à La Crème" - De Post

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

(pt. 20 de mini-choux)
ingrediente A
20g ulei
60g apa
30g faina pt. prajituri
un praf de sare

ingrediente B
60g faina
250g lapte de soia (*)
60g seminte de canepa

(*) laptele de soia trebuie sa fie din acela 100%, "adevarat" :D, care este grosut la textura, nu ca apa ;)

Apa si uleiul de la A se pun pe foc. Cand incep sa clocoteasca se adauga faina (de la A) si sarea, se face focul mic si se tine amestecand aprox. 1 min. Se ia de pe foc si se lasa sa se racoreasca putin.


Semintele de canepa se mixeaza bine in blender impreuna cu laptele de soia. Se toarna treptat peste compozitia fiarta, amestecand bine de fiecare data. Se adauga si faina (de la B) si se omogenizeaza. Se amesteca doar pana se absoarbe faina, nu mai mult.



Se pune totul intr-o punga care se taie la un colt si se spriteaza "gogosele" in tava, pe hartia de copt.


"Gogoselele" trebuie sa fie minim 20, fiindca daca sunt mai putine inseamna ca sunt mai mari si daca sunt mai mari la copt va ramane aluat crud in mijloc ;)
Se coc in cuptorul preincalzit la foc potrivit pt. 20~30 min. Cand sunt gata se scot pe un gratar si se lasa sa se raceasca complet.



Se umplu cu crema de vanilie (1)  sau crema de vanilie (2), crema de cacao sau crema preferata ;)
Avand in vedere ca nu sunt dulci se pot umple si cu o "crema-aperitiv", de exemplu: Hummus din soia, Salata de avocado cu shiso si wasabi, Salata de dovleac cu masline...