Mini Prajituri Cu Crema Pasticcera
articol scris de Danelutza blog danielaincucina.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Aceste prajituri mini sau ca sa spun in italiana, pasticcini, sint o nebunie, gustoase tare si se maninca doar dintr-o imbucatura.
Ingredientele folosite:- 350 g faina
- 160 g zahar
- 160 g unt
- 2 oua
- un pachetel zahar vanilat
- coaja rasa de lamiie
- crema pasticcera pentru umplut
- bombonele si oute din zahar
- nuca macinata
- jeleu de zmeura
Mixam intii de toate zaharul cu untul, le mixam bine de tot, apoi adaugam ouale, faina cernuta, zaharul vanilat si coaja de lamiie. Dupa ce s-a format cit de cit un aluat, rasturnam pe masa de lucru si framintam frumusel cu minutele, pina se omogenizeaza bine. Invelim aluatul intr-o folie transparenta si-l lasam la frigider pentru cel putin doua ore, eu l-am lasat toata noaptea.
Pregatim crema pasticcera, dupa reteta de aici, delicioasa si asta, aveti grija sa nu lasati copiii cu lingurita linga crema, ca s-ar putea sa va lingeti pe degete si sa umpleti prajiturele cu altceva.
Luam cite o bucata de aluat, il framintam un picut, pentru ca e destul de tarisor, intindem cu ajutorului sucitorului o foaie destul de subtire, decupam cu o forma sau cu un pahar cite un cerculet, punem in formele de prajituri, ale mele sint micute, o forma de silicon in care se pot face 12 bucati de praji... e cit marimea la jumatate de forma de silicon normala, deci micute. Intepam bine aluatul la talpa ca sa nu se umfle in cuptor, presam aluatul pe marginile formei si bagam tava in cuptorul preincalzit la 180 de grade, timp de cca 20 de minute.
Cind am terminat de facut toate prajiturile, pe margini le ungem cu un penson cu jeleu de zmeura (am pus borcanul in apa calda, ca sa fie cit mai lichid jeleul), am presat in nuca macinata destul de marisor (de treaba cu pensonul si nuca, s-a ocupat Isabella), apoi cu ajutorul unei siringi de dulciuri, am umplut cu crema si am decorat cu oute de zahar (pentru ca erau destinate zilei de paste) si bilute.
O parte din aluat, l-am facut in formele de mici tarte. Cel mai bine e sa decorati cu bombonele si oute din zahar, inainte de a fi purtate la masa, pentru ca acestea tind sa se topeasca in contact cu crema.