Mini Pogacele Cu Jumari
Sursa Mini pogacele cu jumari
articol scris de lia blog floare-floare.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Cu sau fara bere…va
poftesc la pogacele ! Sant aromate, putin picante si merg foarte bine langa un
pahar de bere !
Timp de
preparare: 2h30minute
Ingrediente:
Pt
aluat:
200ml
lapte
100g
untura
1ou
1
lingurita sare
1
lingurita zahar
1
lingurita chimen macinat
½ lingurita
curcuma
½ lingurita
piper alb
½ lingurita
piper cayen
500g
faina
1
pliculet drojdie uscata
Pt
umplut:
400g
pasta de jumari
Pt
ornat:
1ou
batut
chimen macinat
Incalzim
laptele si adaugam untura, amestecam pana se dizolva. Separat batem oul.
Intr-un vas incapator adaugam faina si mirodeniile, formam o adancitura in mijloc,
adaugam laptele cu untura (caldut), oul batut si drojdia. Incorporam putina
faina si lasam 15’ la dospit. Dupa care framantam un aluat pe care-l lasam 60’la
crescut, timp in care isi va dubla volumul.
Pe
masa de lucru, putin infainata, intindem coca cam de 1cm grosime si repartizam
pasta de jumari pe toata suprafata. Inpachetam coca si o dam la rece pentru
30minute.
Intre
timp ne pregatim tavile de copt si pornim cuptorul aragazului.
Pe masa
infainata intindem coca (aprox. 1cm grosime) si decupam cu formele dorite sau
cu un pahar, pogacele pe care le asezam in tava, cu putin spatiu intre ele. Cu
o pensula le ungem pe fiecare cu ou batut si presaram deasupra cate putin chimen,
dupa care le dam la copt pentru 30-35’. Aluatul ramas in urma decupajelor,l-am
adunat, l-am framantat putin, l-am intins si am facut bastonase spiralate, la
fel unse cu ou si presarate cu chimen.
Pofta
buna!