contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Mini Pizza De Vinete

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

O rețetă deosebită, care se pretează pentru un aperitiv aparte, o garnitură, sau chiar un fel principal, servit alături de o salată de vară. 


Ingrediente:

3 vinete mai mici sau 2 mai mari
3 roșii pe care le decojiți și tăiați cubulețe sau o conservă de roșii decojite
3-4 căței de usturoi
50g mozzarella rasă
50g emmentaler sau parmezan ras
frunze proaspete de busuioc (opțional)
ulei de măsline
sare, oregano uscat, busuioc uscat, herbes de provence sau alt amestec de condimente care vă place


Preparare:

Se îndepărtează capetele vinetelor, iar apoi se taie felii de 1cm grosime, încercând să le tăiați cât mai egale. Se așează feliile de vinete pe 2 straturi de prosop de hârtie și se presară sare din abundență peste ele pentru a-și lăsa lichidul.

 Se lasă aproximativ 30 de minute în sare. Pe la jumătatea acestui interval (după 15 minute), porniți cuptorul la 190C.
Între timp, pregătiți sosul. Încălziți 2-3 linguri de ulei de măsline într-o tigaie și căliți usturoiul tocat mărunt până își lasă aroma (nu-l lăsați să devină maroniu).

 Adăugați apoi bucățelele de roșii, asezonați cu busuioc uscat, herbes de provence și oregano. Lăsați sosul la foc mic până se încheagă, iar bucățelele de roșii le pisați cu o furculiță. Sosul trebuie să rămână cald până sunt gata vinetele, așa că mențineți-l la foc mic și mai adăugați câteva linguri de apă de fiecare dată când scade.

După ce vinetele și-au lăsat apa, ștergeți-le cu un prosop de hârtie (asta o să mai îndepărteze și excesul de sare). Tapetați o tavă cu hârtie de copt, pe care o ungeți cu ulei de măsline. Așezați feliile de vinete în tavă, ungeți-le cu ulei de măsline și presărați herbes de provence peste ele.

Dați la cuptor pentru aproximativ 25 de minute, dar nu lăsați feliile de vinete să se înmoaie prea mult și să-și piardă forma.

După ce s-au copt vinetele, se scot de la cuptor și se începe asamblarea pizzelor: se pune puțin sos pe fiecare felie de vinete,

apoi se pun câteva frunzulițe de busuioc (dacă folosiți),

iar la final se adaugă o mână generoasă de amestec de brânzeturi (mozzarella și emmentaler, sau ce folosiți).

Se dau la cuptor pentru câteva minute (5-6), până când se topesc brânzeturile.


Se servesc fierbinți.

Poftă bună și spor la bucătărit!