Mini-desert Cu Maracuia Si Mascarpone
articol scris de mayas-esprit.blogspo blog mayas-esprit.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Un desert rapid si delicios.Este foarte aromat,dulce-acrisor,crocant,catifelat...
E mic,dar ohohooo! :D
- 50 g biscuiti caramelizati belgieni(Stereo)
- 250 g mascarpone
- coaja de portocala razuita(netratata)
- 2-3 linguri sirop de agave
- 4 maracuia
- 1 lingurita praf agar-agar
Se farîmiteaza 8 biscuiti(50 g),si se împart pe fundul paharutelor.
Se amesteca mascarpone cu coaja de potocala si siropul de agave.
Se împarte în patru si se aseaza cu o lingurita peste firmituri.
Se scoate interiorul celor patru fructe.
Praful de agar-agar se amesteca cu 2-3 lingurite din sucul de maracuia,
si se fierbe 10-15 secunde la microunde,apoi se amesteca cu restul fructelor.
Fructele de maracuia folosite de mine au fost destul de dulcege.
Daca vi se par prea acre,adaugati 1-2 lingurite sirop de agave,sau zahar.
Se pun cîte 3-4 lingurite de maracuia peste crema de mascarpone,
si se da la frigider pentru 1-2 ore.
Noua ne-a placut foarte mult!
Notita:
Cu cît mai urîtel si mai zbîrcit,cu atît mai copt,dulce si aromat este fructul de maracuia.
AICI gasiti cîteva informatii despre proprietetile nutritive ale acestui fruct.