Mini Cupcakes
Sursa Mini Cupcakes
articol scris de laura_dachman blog lauradfood.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Dificultate : redusa
Timp de preparare : 45 minute
Cantitate : 24 mini cupcakes
Ingrediente
Pentru cupcakes
- 100 gr unt, la temperatura camerei
- 100 gr zahar
- semintele rase de la 1 pastaie de vanilie
- 2 oua
- 50 ml lichior de cocos
- 50 ml Limoncello
- 200 gr faina
- ½ lingurita praf de copt
- un praf de sare
Pentru decor
- 100 gr branza topita
- 80 gr zahar pudra
- 10 gr zahar vanilat bourbon
- colorant alimentar
Preparare
-
Pentru cupcakes incalzeste cuptorul la 180°C.Intr-un vas amesteca faina cu praful de copt si sarea.Intr-un alt vas bate untul cu zaharul si semintele de vanilie.Adauga ouale pe rand, amestecand dupa fiecare adaugare.Incorporeaza lichiorul de cocos apoi Limoncello.Inglobeaza apoi ingredientele uscate.Pune cate ½ lingura in fiecare loc dintr-o tava de mini briose.Da cupcakes-urile la copt 20-25 minute pana cand au crescut si s-au rumneit usor.Lasa cupcakes-urile sa se raceeasca complet.
- Pentru decor amesteca branza topita cu cele doua tipuri de zahar pana la omogenizare.Adauga colorant alimentar dorit si amesteca bine.Pune cate 1 lingurita de amestec peste fiecare cupcake si decoreaza(optional) cu diferite ornamente.