Mini Cozonaci Cu Nutela
articol scris de divainbucatarie blog divainbucatarie.ro
INGREDIENTE:
(pentru 36 buc.)
1 kg faina
500 ml lapte
1 pachet de unt/margarina
50 g drojdie
400 g zahar
200 g nutela
1 plic zahar vanilat
5 oua
1 praf sare
2 linguri zeama de lamaie
coaja la o lamaie
1 lingura esenta de rom
PREPARARE:
Pentru a pregati aluatul procedam exact ca la cozonacul cu nuca.
Intr-un vas pregatim faina, amestecata cu praful de sare. Intr-o cana pregatim maiaua: punem punem putin lapte caldut, drojdia, o lingura de zahar si una de faina. Le amestecam si lasam sa creasca cam 10 min. Intre timp separam ouale si punem restul de lapte la incalzit. Frecam galbenusurile cu zaharul pana se devin ca o crema. Adaugam zeama de lamaie, coaja de la lamaie si amestecam. Batem si albusurile pana devin o spuma tare.Turnam apoi laptele foarte cald peste galbenusuri si omogenizam compozitia.
Punem maiaua in faina si amestecam. Incorporam cate putin galbenusurile cu lapte, apoi albusul batut spuma si la sfarsit esenta de rom. Cat timp amestecam aluatul punem untul sa se topeasca. Turnam apoi untul topit si framantam aluatul pana nu se mai lipeste de maini.
Presarm putina faina, acoperim vasul cu un prosop si il tinem intr-un loc cald pana creste in volum (cel putin dublu).
Impartim aluatul in 2 sau 3 bucati, si il intindem pe o planseta unsa cu ulei sau unt topit. Peste acesta vom pune ciocolata topita sau nutela.
Punem cozonacul in forme de briose (mai mari) si il lasam inca 10-15 minute sa creasca.
Dam cozonacii la cuptorul preancalzit la 180°C pentru 45 minute. Cand ii scoatem din cuptor ii ungem cu ou si pudram cu zahar.
Pofta buna!