Mini Choux A La Creme Cu Crema De Ness
articol scris de sabina-madalina.blog blog sabina-madalina.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Bine v-am regasit si in 2013! Sper ca sunteti cu totii bine, sanatosi, voinici si cu chef de munca :)
Incepem postarile din noul an ...bineinteles cu ceva dulce. Una dintre marile succese ale acestor sarbatorilor de iarna au fost mini choux a la creme cu crema de ness. Asadar ...incepem povestirea.
Ingrediente mini choux a la creme:
- 3 oua + un albus
- 200 ml apa
- 125 grame faina
- 120 ml ulei
- un praf de sare
- 3 galbenusuri
- 3 linguri zahar
- 170 ml lapte
- 1 lingura faina
- 100 grame unt
- 1 1/2 plic ness
- un praf de sare
Ingrediente decor:
- 50 grame ciocolata neagra pentru topping + 2 linguri de lapte
- frisca - optional
- Intr-un vas se pune apa si untul impreuna cu un praf de sare. Cand apa incepe sa fiarba se adauga toata faina deodata si cu ajutorul unui tel se omogenizeaza totul foarte bine (nu trebuie sa ramana niciun cocolos). Vasul se indeparteaza de pe foc si se lasa sa se racoreasca compozitia.
- Cu ajutorul unui mixer se incorporeaza pe rand cele trei oua si albusul.
- Intr-o tava tapetata cu hartie de copt, se formeaza gogosile (fie se foloseste un poche, fie o lingurita).
- Tava se introduce in cuptorul preincalzit la 200 de grade, dupa ce gogosile au crescut se reduce temperatura pana la 180 si se coc pana devin aurii.
- Cat timp gogosile noastre se coc in cuptor, pregatim crema. Intr-un vas de inox (cu strat dublu) se omogenizeaza cele trei galbenusuri cu zaharul, faina, laptele, nessul si un praf de sare.
- Vasul se pune pe focul cel mai mic, se amesteca pana cand crema incepe sa fiarba si se continua fierberea si omogenizarea timp de 10-15 minute. Se indeparteaza vasul de pe foc si se lasa sa se raceasca. Intre timp untul se mixeaza, apoi se incorporeaza lingurita cu lingurita in crema de ness.
- Gogosile se taie pe jumatate si umplu cu crema de ness, optional se adauga frisca si se stropesc cu topping de ciocolata.