Mini-cheesecakes Cu Visine
articol scris de Sara Mik blog culoriledinfarfurie.blogspot.com
O reteta simpla care sper sa va incante si pe voi asa cum m-a incantat pe mine. E simpla si de mare efect, e un altfel de cheesecake, comod ca se poate servi individual la o petrecere gen bufet. Ideea aceastei retete a portit de AICI / howto-simplify.com.
Mod de pregatire:
Intr-un bol se amesteca cu mixerul crema de branza, zaharul, oula, vanilia si sucul de lamaie.
Separat, dam biscuiti prin masina sa-i sfaramam. Se topeste 100 gr de unt, care se adauga peste biscuiti. daca biscuiti nu-s foarte dulci se mai adauga 1 lingura de zahar. La biscuiti Petit Beurre nu am mai adaugat.
Intr-o tava de 12 muffins / briosede , se aseaza mini cupele de hartie, iar in ele adaugam biscuiti, apasand cu o lingurita sau cu mana. Impartim compozitia sa ajunga pentru fix 12 cupe cat are tava.
Peste adaugam crema de branza mixata, dupa care dam la cuptor 20-25 de minute la foc potrivit, sa nu le arda deasupra. Apoi se scot din cuptor si se lasa sa se raceasca.
Cand sunt reci se aseaza cate o visina fara sanmbure in centru. Compozitia gelatinoasa care se toarna peste visina, se poate face in mai multe feluri. Se foloseste un plic de gel de fructe rosu, care se dizolva in zeama de fructe (daca aveti mai multe visine curatate si care si-au lasar zeama).
Eu m-am complicat un pic. Neavand suc de la visine, nu am vrut sa folosesc apa pur si simplu si am pasat pulpa de la o mana de visine. Apoi am adaugat un plic de gel de fructe, l-am incalzit putin pe foc si l-am turnat deasupra. Nu a iesit rau, dar nu are transparenta de aspic pe care asi fi vrut sa o obtin. Se dau apoi la rece. Sunt deliciose.