Mini-chec Cu Banane Si Merisoare Fara Gluten
articol scris de mica82ro blog Mica's Blog
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Ingrediente:
160 gr faina de orez
50 gr faina de tapioca
150 gr zahar tos
1½ lingurita praf de copt
1 lingura cacao
½ lingurita sare
¼ lingurita scortisoare
cateva cuisoare zdrobite
cateva boabe piper negru zdrobit
30 gr unt
200 gr piure de banana
1 lingura esenta de rom
100 gr ulei de rapita
3 oua mari
1 lingura lapte de cocos
1 lingurita vanilie
½ lingurita aroma de portocale
30 gr merisoare maruntite
20gr fructe de padure
100 gr nuci pecan coapte
Instructiuni:
Preincalziti cuptorul la 175 de grade.
Intr-un vas amestecat faina,zaharul, praful de copt, cacaoa, sarea, scortisoara, cuisoarele si piperul.
Intr-un vas topiti untul pana devine auriu. Adaugati tot piureul de banane peste unt si amestecati pana se incorporeaza complet. Lasati-l pe foc 30 de secunde, apoi luati untul amestecat cu piureul de babane dupa foc si adaugati esenta de rom. Amestecati si lasati deoparte amestecul .
Intr-un alt vas amestecati uleiul, ouale, laptele de cocos, vanilia si aroma de portocale. Adaugati piureul de banane cu rom lasat la racorit si amestecati pana se omogenizeaza. Intr-un castronel adaugati o lingura din amestecul uscat cu faina si adaugati merisoarele,fructele de padure si nucile maruntite. Amestecati compozitia cu banane in amestecul cu faina, cacao, etc si amestecati usor pana se omogenizeaza. Lasati compozitia pentru cateva minute apoi adaugati fructele si nucile si incorporatile rapid fara a mai amesteca prea mult. Turnati compozitia in forme tapetate cu hartie de copt si umpleti circa 2/3 din tava.
Coaceti 20 de minute. Micsorati temperatura la 150 de grade inca 15-20 de minute pana cand checul se rumeneste.