Mini Cassoulet
articol scris de aphextwinz blog aphextwinz.wordpress.com
Titlul luati-l ca pe un misto, nu are legatura cu mancarea frantuzeasca, ba mai mult, este un fel de “cinciminuta” care la final a iesit cam fasole prajita ca ma luasem cu altele.
Nu dureaza totul mai mult decat sa asculti un picture disc regasit dupa multa vreme, ca in roman, cam dupa douazeci de ani, il credeam pierdut definitiv.
Reteta nu e la misto, e cum sa faci numai pentru tine cand ai chef de fasole cu afumatura, asadar ingredientele, putine, anume fasole gata fiarta (e ieftina si buna cea de la Billa), afumatura, ceapa, ardei iute, bulion si, eu am pus morcov, imi place la fasole si la mazare.
Soriciul afumaturii l-am pus pe fundul unui vas de lut, ceapa, morcovul, ardeiul iute, partea grasa de la kaizer, le-am calit.
Am pus peste astea fasolea cu tot cu zeama, bulion, cimbru, dafin, am gustat de sare si piper si jbang, la cuptor, unde, cum spuneam, s-a cam prajit.
Varianta ultrarapida e foarte misto cand nu vrei sa faci un cazan de iahnie, zic eu, chit ca eu am scazut-o in draci, tot am mancat-o cu chef si cu muraciuni.
rororo