Mini Cake Cu Migdale
Sursa Mini cake cu migdale
articol scris de Danelutza blog danielaincucina.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Ieri, printesa noastra a avut invitati, la joaca bineinteles. Asa ca, a trebuit sa fac ceva pentru musafiri. Am facut niste mini cake delicioase, cel putin asa mi-au spus fetele, nici prea dulci, dar nici putin dulci, numai bune si pentru cei mici si pentru cei mari.
Ingredientele folosite au fost:
* 200 g faina
* 2 oua mari
* 120 g zahar
* 100 g mandorle
* 50 g ulei de masline
* 100 ml lapte
* 8 g praf de copt
pentru ornat:
* gelatina de capsuni
* gem de capsuni
* frisca
Intii de toate am mixat bine ouale impreuna cu zaharul, iar cind acesta s-a topit, am adaugat cite un "firicel" de ulei, mixind in continu, apoi laptele tot cu mixerul in functiune. Cernem faina, macinam migdalele cit mai fin posibil (eu le-am macinat, apoi le-am cernut), adaugam si praful de copt cernut si am amestecat bine. Cu mixerul in functiune (viteza mijlocie) am adaugat cite o lingura din amestecul de faina si abia dupa ce s-a incorporat bine, am adaugat alta. Vom obtine o compozitie, nu prea subtire dar nici exagerat de groasa.
Cu lingura am pus compozitia in formele de silicon cam o treime in fiecare (dar va recomand sa umpleti formele doar pe jumatate pentru ca cresc enorm de mult cit timp stau in cuptor) si am bagat tavile in cuptorul preincalzit la 180 de grade timp de 20 de minute (facem o proba cu scobitoarea) ca sa nu se usuce prea tare.
Le-am lasat la racit, le-am scos din forme
si pe unele le-am uns cu gelatina de capsuni pe care am presarat bombonele, iar cele mai micute, le-am umplut in mijloc cu gem de capsuni. O capsuneala totala in bucataria mea... (adica nici o zi fara capsuni...).
Cu ingredientele de mai sus obtinem 12 bucati de mini cake, briose, muffin, chemati-le cum vreti.
Puteti sa le ornati si cu moturele de frisca (poza asta nu e prea reusita ca nu am avut suficienta lumina)