Mini Baked Alaska
Sursa Mini Baked Alaska
articol scris de vavynutz blog bucatarsubacoperire.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Cel mai greu e cu trezitul de dimineata! Pai dupa ce juma' de an ne-am trezit la 10 sau chiar mai tarziu cred si eu. Asa ca weekendurile sunt foarte apreciate si folosite la capacitatea maxima. Dormim si dormim si mancam, iar uneori mai facem cate ceva bun. Azi, baked Alaska! Reteta e inspirata de Gordon Ramsay, of course, si e in stand by cam de cand am facut prajitura asta cu ghimbir. E o nebunie, believe me!
Ingrediente:
4 felii prajitura cu ghimbir6 linguri din inghetata preferata
2 linguri visine din compot/visinata
2 linguri extract de vanilie
2 albusuri
120 g zahar
2 linguri apa
1 strop de suc de lamaie
Preparare:
Pentru inceput faceti prajitura aia cu ghimbir, o lasati sa se raceasca si o taiati felii groase de un cm pe care le decupati apoi cu o forma pentru decorat. Puneti o felie de prajitura la baza, adaugati cateva visine fara samburi apoi stropiti cu o lingura de extract de vanilie. Adaugati 3 linguri generoase de inghetata apoi puneti cealalta felie deasupra si dati la congelator macar 15 minute sa se intareasca bine. Ingredientele va ajung pentru 2 portii. Intre timp faceti bezeaua, italiana, nu oricum! Puneti zaharul impreuna cu cele doua linguri de apa intr-o craticioara cu fundul gros si o lasati pe aragaz la foc mediu pana incepe sa fiarba. In momentul ala dati focul mai tare si mai lasati 3 minute. Intre timp bateti albusurile cu un strop de suc de lamaie, pana obtineti o bezea moale. In momentul asta adaugati incet siropul de zahar, mixand in continuare pana cand bezeaua se intareste si vasul nu mai este cald la atingere. Scoateti prajiturile de la congelator si din forma si la imbracati in bezea (cu o spatula sau cu un pos) apoi le dati rapid la cuptor, 1-2 minute. Cuptorul trebuie sa fie pornit pe functia grill si incins foarte bine. Scoateti din cuptor, transferati pe o farfurie si serviti imediat! Pofta buna!
P.S.- Va multumesc mult pentru sprijinul voturile si comentariile primite la reteta pentru concursul Electrolux! You're the best!