Mini Amandine
Sursa mini amandine
articol scris de danagaby.blogspot.co blog danagaby.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Ai nevoie de:
8 oua
8 linguri zahar
6 linguri faina
2 linguri cacao
1 lingurita praf de copt
Pentru crema:
1 ou
200 g zahar
2 linguri capucino
150 g ciocolata amaruie
esenta de rom
200 g unt sau margarina
Pentru sirop:
100 g zahar
200 ml apa
esenta de rom
Glazura:
200 g ciocolata
100 ml smantana dulce
Mod de preparare: Albusurile se bat spuma tare cu 4 linguri de zahar.Galbenusurile se freaca cu restul de zahar , se adauga cacaua si faina cernuta cu praful de copt. La final se incorporeaza albusurile , se pune compozitia intr-o tava tapetata si se coace la foc potrivit.
Siropul: Zaharul se caramelizeaza si se adauga apa, se fierbe pana se dizolva zaharul apoi punem esenta de rom.
Glazura:Ciocolata se topeste cu smantana.
Blatul se taie in doua se insiropeaza si se intinde crema pe o foaie(pastrand putina crema pentru ornat) .Se pune si cealalta foie si se da la rece cel putin 2 ore. Dupa ce s-a racit se taie patrate, se glazureaza si se orneaza dupa plac.