contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Minestrone

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Minestrone italian sau mai bine spus, o supa de verdeturi cu paste...
Ingredientele folosite de mine:
  • un morcov marime mijlocie
  • 6 ciuperci
  • o bucata varza
  • un sfert de ceapa
  • 7 rosii cherry 
  • o mina mazare
  • 20 bucati fasole pastai
  • o mina buna de fasole boabe (nu uscate, ale mele au fost culese din gradina si congelate)
  • o legaturica de patrunjel
  • 3 cartofi
  • sare dupa gust
  • 3-4 linguri ulei de masline
  • paste
In afara de cartofi, varza, ceapa si patrunjelul, toate ingredientele le-am scos din congelator si sint din productia proprie, adica din gradina noastra...
Am taiat marunt ciupercile (astea sint tot din gradina si dau un gust minunat supei), varza, ceapa, patrunjelul si le-am aruncat in oala sub presiune (oala minune, noul membru al bucatariei mele), am taiat si cartofiorii cuburele, dupa ce i-am curatat si spalat, rosiile taiate si ele tot de la congelator, apoi una peste alta, fasole pastai taiate, fasolele boabe, mazarea, sare dupa gust, uleiul de masline si am acoperit cu apa, iar in cca 40-50 de minute, am avut un minestrone delicios... si rapid, ca pe vremea cind faceam in oale obisnuite, trebuia sa fierb ingredientele cca 4 ore. 
Separat am fiert pastele, depinde de citi membri sint in familie, le-am scurs, le-am amestecat cu supa de legume si am servit papita calda... Sotul a servit cu parmezan ras deasupra si ardei iuti...-
Daca postiti serviti ca mine, daca nu postiti, adaugati o lingura de smintina deasupra si papati cu lingurita, linguroiul, polonicul... 
Pofta mare sa aveti !