Minestrone Contadino
articol scris de aphextwinz blog aphextwinz.wordpress.com
Asa mi-a venit sa ii zic, na, de fapt e o zeama care contine niste boabe dintr-un mix numit minestrone contadino, bineinteles, nu am facut nimic conform indicatiilor de pe ambalaj, asa ca luati-o ca o adaptare (si nevoia de a pune un titlu pretios, ca multi cred ca orice zeama e minestrone).
Deci amestecul (din care am cules fasolea numita de italieni borloti, adica aia pestrita, are deja ceva ani si nu am riscat) este urmatorul: orz, linte de munte, mazare, linte rosie, fasole adzuki (da, e cumparat din italia, contadini astia baga azuki de cand se stiu, ce vreti), fasole neagra si inca ceva care imi scapa la traducere, farro, nu am nici cea mai vaga idee cum se traduce soiul asta de grausor, mie imi seamana cu graul de coliva, arpacasul, dar nu bag mana in foc ca e tot aia.
Reteta, pai asa, ca la cantina, cum ma stiti, am fiert la presiune niste oase de curcan (ca trebuie sa manance si gura cainelui ceva, asa ca am impartit supa de baza), am inabusit zarzavaturi (clasic, albitura, ceapa, ardei), am dres la final cu nitica boia si fulgi afumati de ardei iute si, sa nu uit, in zeama am pus si varza. Si parca si dovlecel.
Si asta e zama de baza.
Dupa primul blid mi-am amintit ca imi face figuri busuiocul, ca minestronele se mananca si cu pesto si cu branza (ce parmezanul meu vreti voi). Asa ca intai am tuns busuiocul.
Nu am facut pesto clasic, imi e mila de semintele de pin, doar ulei de masline cu usturoi si busuioc, atata.
Am copt o tava de crutoane (si s-au mancat pana am reusit eu sa salvez si pentru supa mea).
Dar am salvat, asa ca minestronele meu a fost completat cu crutoane cu pecorino proaspat scos din congelator :D
Daca inca ma tine compul, am si felul doi, ma rog, de fapt niste brunch-uri misto, dar sa vedem ce zice dansul, pana aici vad ca m-a lasat.
rororo