Minciunele De Post / Dieta Rina - Fara Framantare
articol scris de adriana_lucia blog adriana-lucia-dragosteainbucate.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Cand mi se face de minciunele, nu-mi sta nimeni si mai ales nimic in cale. :))
Ce mai conteaza ca am o tona de treaba, ce mai conteaza ca (inca ) sunt la dieta , daca e musai... apoi, cu placere . :)
De ieri ma bantuie, de cand am pregatit coaja rasa de lamaie si portocale cu zahar pentru prajiturile de Pasti.
Sigur ca primul gand m-a dus la ceva dospitura, doar pe astea mi se lasa cel mai mult de cand sunt la dieta.
Si cum astazi e zi de carbohidrati, hop si eu cu minciunelele.
Sa nu credeti ca am mancat tot castronul, da de unde. Nu-mi tai eu singura craca de sub picioare.
Uitati-va bine la ultima poza, cea cu farfuria. . Atata mi-a fost. Dar... tot e mai bine decat nimic.
S-a dus pofta, s-a dus dorul si ...daca sunt cuminte , se duc si kg ;).
INGREDIENTELE :
- 500g faina 000 ( sa aveti totusi de rezerva, in caz ca mai trebuie o mana, doua )
-100g zahar
-5 linguri de ulei
- cca 250 ml apa calda , buna pentru framantat
- 20 g drojdie proaspata ( jumate de cub )
- un varf de lingurita de sare
- coaja rasa de lamaie si portocala
In plus , cca 600 ml de ulei pentru prajit si zahar praf vanilat + scortisoara, pentru tusa finala.
PREPARARE :
Se cerne faina intr-un caston.
Se face un crater in care se pune drojdia, 2 linguri de zahar si jumatate din cantitatea de apa.
Se plamadeste o maia .
Se lasa 10 minute sa lucreze/ fiarba drojdia
Apoi se adauga restul ingredientelor.
Se framanta numai pana se omogenizeaza un aluat. Daca mai trebuie faina sau apa, mai adaugati, dar cu atentie.
Aluatul trebuie sa arate asa : nici prea moale, dar nici foarte vartos.
Insa nu e nevoie sa-l mai framantati .
Se lasa se creasca alte 10 minute.
Apoi se intinde intr-o foaie :
Cu o rotita de patiserie, sau chiar cu cutitul se taie aluatul in mici dreptunghiuri, carora li se face o incizie la mijloc.
Se apuca un colt si se trece prin incizia respectiva,ca intr-un nod, astfel iau nastere minciunelele.
Se lasa la crescut cca 30-40 de minute.
Apoi se prajesc in ulei incins, dar la foc moderat :
Se scot intr-un caston pe prosopele de hartie
Se pudreaza dupa dorinta cu zahar praf vanilat si scortisoara macinata
Se infuleca... :)))))))))))))
NU, nu !
Se savureaza in tihna , alaturi de o lingura de dulceata de visine, dietetica, facuta in casa .
Si o cafea amara, daca nu e prea tarziu ;).
Portia pentru cei care tin dieta, e cea din farfurie.
Daca nu va puteti limita, evitati sa le faceti :)
Sa vad cine vine sa-mi spuna cat de mult i-au placut. Aici, intr-un comentariu:).
Fiti binecuvantati !