Mincare Gustoasa De Linte
articol scris de lauras.leckereien blog leckereien.blogspot.com
- 250g boabe uscate de Linte
- 4ls ulei/untura
- 30g faina alba
- 1lc pasta rosii
- 50g ceapa
- 120g Bacon/Kayser
- !/2 supa clara de vacuta /apa in care a fiert Lintea
- sare + piper negru
- 2ls otet mere/vin alb
- 1 frunza Dafin
- cimbru
- 1ls maghiran
- 15g Kapern
- 1/2lc pasta de Anşoa / 3 buc.filet tocat marunt
MOD PREPARRE:
Lintea se spala si se lasa citeva ore in apa rece la inmuiat.
Cind acesta este inmuiata se scurge se puna la fiert in ca 2-2,5l apa cu sare la fiert.Cind incepe sa fiarba se adaoga Cimbrul si frunza de Dafin.
Lintea se fierbe pina devine usor “Al dente”, se stecoara si daca se doreste , zeama se pastreaza.
Uleiul/grasimea se pune intr-o oala potrivita la incins si in ea se prajeste Baconul/Kayser taiate cubulete.Cind acestea s-au prajit se scot si se pun deoparte.
Se adaoga in grasimea din oala, ceapa taiata marunt si se prajeste pina ce acesta devine sticloasa.
Se adaoga faina si se prajeste amestecind mereu pina cind acestea prind
o culoare bruna.Mai departe se adaoga amestecind mereu pasta de tomate si se stinge cu supa sau zeama de la fiert, amestecata cu otet.
Se amesteca totul bine si se adaoga Lintea, se lasa sa fiarba ca 5 min.
In continuare se adaoga Anşoa, Kapernele taiate marunt si 1ls maghiran, Piper negru proaspatz macinat.
Se degusteaza si daca mai este nevoie se condimeteaza cu ingredentele dorite, iar la sfirsit se adaoga bucatile de Bacon/Kayser in prealabil prajite.
Se serveste ca fel principal, cu garnitura dupa preferinta, sau ca, garnitura linga carne de vinat, ficat sau cirnati…
Acest fel de mincare este foarte iubit de Austrieci si se serveste cu paste fainose amestecate cu pesmet/gries prajit .