Milles Feuilles
articol scris de nawal blog gastronomia-marocana.blogspot.com
O prajitura foarte usoara si delicioasa
Ingrediente:
1 pachet foietaj
Pt Creme patissiere:
- 500ml lapte
- 3 galbenus de oua
- 80g zahar
- 1 lingurita vanilie
- 4 lingurita faina
- 4 lingurita amidon
Pt Glazura:
- 2 albuse de oua
- 125 g zahar pudra
- 1 lingura suc de lamaie
- 50 g ciocolata neagra topita
Mod de preparare:
Foietajul se taie in trei, in forma rotunda se pune in tava cu hartie de copt, se inteapa cu furculita si se coace la 180 ° C pentru 20 min. intre timp pregatim crema.
Se pune 400 ml de lapte la incalzit, amestecam galbenusu de oua cu zaharu, vanilia, amidonu, faina si 100 ml de lapte. Se toarna lapte caldut peste compozitia de oua se amesteca bine si se pune inapoi pe foc mic, amestecam bine non stop pana se ingrosa, se opreste focul si se lasa sa se raceasca.
Intr-o tava asezam prima foaie peste care se toarna crema , adaugam cea de-a doua foaie si un alt strat de crema si apoi foia nr 3.
Acuma trecem la glazura, se bate albusu de oua se adauga zaharu pudra si sucu de lamaie se amesteca bine si se toarna peste prajitura, cu ciocolata topita facem designul de spider web, se pune milles feuilles in frigider cateva ore sau peste noapte.