Millefeuille Cu Vinete, Mozzarella Si Prosciutto (egg Plant, Mozzarella And Prosciutto In Layers)
![Brindusa](/images/avatars/277brinduse.mica1012.jpg)
articol scris de Brindusa blog brindusascheaua.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Scroll down for English recipe
Am fost la cumparaturi. Intr-un magazin. Si am vazut niste vinete de care m-am lipit cu maaare dragoste. Adevarul e ca n-as putea trai fara legume. In principiu incerc sa mananc legume de la mine din gradina (fara chimicale), insa acum iarna ma apuca asa o pofta de legume proaspete, incat nu mai conteaza de unde provin.
Bun, si acum ca am doua vinete, ce fac cu ele? Tot din magazin am cumparat si niste prosciutto + mozzarella. Prin urmare o sa fie o italieneasca. Buuun si mai departe? Uite asa mi-au zburatacit mie gandurile pana acasa, si m-am hotarat. Va avea multe straturi succesive din bunatatile alea cumparate. Asa ca se va numi millefeuille :)
Ingrediente pentru 4 persoane:
- 2 vinete nu foarte mari
- 200 g prosciutto
- 300 g mozzarella
- putin parmezan ras
- putin ulei de masline extravergine
- busuioc si oregano uscate pt presarat
Cum se face
- Taie vinetele in felii subtiri si presara-le cu putina sare. Lasa-le 2-3 ore, apoi clateste-le si scurge-le bine.
- Taie prosciutto in bucati mai mici si rupe mozzarella in bucatele. Daca folosesti mozzarella adevarata, n-ar trebui sa poti s-o tai cu cutitul pt ca e moale si se desface in fasii. De aceea am zis s-o rupi.
- Intr-o forma sau tava mai inalta, pune straturi succesive de vanata, mozzarella, vanata, prosciutto, vanata, mozzarella, samd pana termini tot. Ultimul start sa fie mozzarella.
- Toarna deasupra putin ulei de masline, presara busuioc, oregano si parmezan.
- Pune tava in cuptorul incalzit la 180 C pentru 25- 35 minute. In final vinetele trebuie sa fie moi.
- Millefeuille cu vinete, mozzarella si prosciutto se servesc calde.