Millefeuille Cu Vinete, Mozzarella Si Prosciutto (egg Plant, Mozzarella And Prosciutto In Layers)
articol scris de Brindusa blog brindusascheaua.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Scroll down for English recipe
Am fost la cumparaturi. Intr-un magazin. Si am vazut niste vinete de care m-am lipit cu maaare dragoste. Adevarul e ca n-as putea trai fara legume. In principiu incerc sa mananc legume de la mine din gradina (fara chimicale), insa acum iarna ma apuca asa o pofta de legume proaspete, incat nu mai conteaza de unde provin.
Bun, si acum ca am doua vinete, ce fac cu ele? Tot din magazin am cumparat si niste prosciutto + mozzarella. Prin urmare o sa fie o italieneasca. Buuun si mai departe? Uite asa mi-au zburatacit mie gandurile pana acasa, si m-am hotarat. Va avea multe straturi succesive din bunatatile alea cumparate. Asa ca se va numi millefeuille :)
Ingrediente pentru 4 persoane:
- 2 vinete nu foarte mari
- 200 g prosciutto
- 300 g mozzarella
- putin parmezan ras
- putin ulei de masline extravergine
- busuioc si oregano uscate pt presarat
Cum se face
- Taie vinetele in felii subtiri si presara-le cu putina sare. Lasa-le 2-3 ore, apoi clateste-le si scurge-le bine.
- Taie prosciutto in bucati mai mici si rupe mozzarella in bucatele. Daca folosesti mozzarella adevarata, n-ar trebui sa poti s-o tai cu cutitul pt ca e moale si se desface in fasii. De aceea am zis s-o rupi.
- Intr-o forma sau tava mai inalta, pune straturi succesive de vanata, mozzarella, vanata, prosciutto, vanata, mozzarella, samd pana termini tot. Ultimul start sa fie mozzarella.
- Toarna deasupra putin ulei de masline, presara busuioc, oregano si parmezan.
- Pune tava in cuptorul incalzit la 180 C pentru 25- 35 minute. In final vinetele trebuie sa fie moi.
- Millefeuille cu vinete, mozzarella si prosciutto se servesc calde.