Millefeuille Cu Kiwi
Sursa MilleFeuille cu kiwi
articol scris de nawal blog gastronomia-marocana.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Ingrediente:
500g de aluat pentru foietaj
Crema 1:
2 galbenusi de oua
2 linguri amidon
250 ml lapte
zahar vaniliat
2 linguri zahar
Crema 2:
400 ml frisca
250 g kiwi
Mod de preparare:
Cuptorul se incalzeste la 180 G .intindem aluatul intr-un dreptunghi ,se tapeteaza o tava cu hartie de copt, si se asaza aluatul in tava. Acoperam cu inca o hartie de copt, se asaza deasupra o alta tava. dam la cuptor 20-25 min
Pentru crema1 frecam 2 galbenusi de ou cu faina zahar ,zahar vaniliat,si adaugam lapte, lasam la fiert pana se ingroasa crema.
Pentru crema2 batem frisca, taiam kiwi cuburi mici si se incorporeaza cu frisca
Dupa ce s-a racit aluatul se taie in trei dreptunghiuri egale,
se asaza un dreptunghi de plat pe masa se adauga deasupra 1/2 din prima crema apoi 1/2 din crema 2, si se niveleaza bine, se asaza al doilea dreptunghi de blat deasupra ,si restul crema 1 si cream 2 .
Adaugam ultimul dreptunghi de blat. decoram cu fondant sau cu ciocolata.
Bonne appetit!
Pofta Buna شهية طيبة