Milk Schnitte
Sursa Milk Schnitte

articol scris de doisiunsfertlamasa.b blog doisiunsfertlamasa.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
- 4 ouă
- 80 gr zahăr
- 1 linguriță zahăr vanilat
- 30 gr (2 linguri pline) griș
- 15 gr (2 linguri) cacao
- 20 gr (2 linguri) făină
- 2 linguri miere
- 1 linguriță praf de copt
- 20 ml lapte
- 100 ml ulei
- un praf de sare

Am separat albușurile de gălbenușuri. Peste albușuri am aruncat un praf de sare.
Am amestecat bine bine făină, cacao, praf de copt și griș.

Am mixat gălbenușurile cu zahărul până ce acesta din urmă s-a topit.
Am adăugat făinoasele.


Am spălat paletele mixerului.
Am dat drumul la cuptor să se încingă.
Am purces la a bate albușurile spumă tare.
Am adăugat spuma peste compoziția negricioasă.

Am amestecat cu paleta până la uniformizare.
Jumătate din compoziție - în tavă (39x26 cm), pe hârtie de copt.

Între timp m-am apucat să fac o porție de cremă de lapte. Pe care am pus-o 10 - 20 de minute și la frigider după ce am terminat-o.
Am scos imediat foaia din tavă cu hârtie cu tot și am lăsat-o așa să se răcească pe grătar.

După ce s-a răcorit tava, am repetat manevra și cu a doua foaie.
După ce s-au răcit de tot foile am desprins hârtia de pe ele. Cu grijă mare, să nu se rupă (nu hârtia, evident).
În tava în care le-am copt am pus folie alimentară. O foaie. Crema - repartizată uniform. A doua foaie.
La frigider cu ea cel puțin 2-3 ore.

Dar a doua zi a fost de-a dreptul ... o pufoșenie. Grișul din foi a avut timp să tragă umezeală din cremă și să se umfle. Foarte foarte gustoasă.
Sursa: aici.