Milch Schnitte
Sursa MILCH SCHNITTE
articol scris de adiscookblogspotco blog adiscook.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Este a doua sau a treia oară când prepar această prăjitură. De fiecare dată am preparat-o după o altă reţetă, rezultatele fiind mai mult sau mai puţin mulţumitoare. Deşi am făcut fotografii în timpul preparării prăjiturilor, din diferite motive nu am mai postat prăjitura. Contează foarte mult dimensiunea tăvii pentru copt foile sau densitatea şi calitatea laptelui condensat. De data aceasta am fost mulţumită de produsul finit, gust uşor, de lapte, poze, zic eu, destul de bune, aşa că, iată prăjitura mea Milch Schnitte. Mersi Gabriela Cara.
Ingrediente blat:
- 4 ouă
- 80 g zahăr
- 2 linguri miere
- 20 ml lapte
- 100 ml ulei
- 2 linguri gris fin măcinat
- 2 linguri cacao
- 2 linguri făină
- 1 plic zahăr vanilat
- 1 linguriţă praf de copt
- un praf de sare
Ouăle se separă, albuşurile se bat cu un praf de sare, iar gălbenuşurile se mixează cu zahărul şi zahărul vanilat până devin albe, cremoase. Se adaugă laptele, uleiul şi mierea.
Făina, grisul, cacaoa şi praful de copt se amestecă apoi se încoroprează uşor cremei de gălbenuşuri. La final se adaugă spuma de albuşuri amestecând uşor cu o spatulă .
Compoziţia se împarte în două părţi. Se coc două foi în tava de 36/24 cm, tapetată cu hârtie de copt.
Ingrediente cremă:
- 200 gr lapte condensat
- 200 ml frişcă
- 100 ml lapte
- 50 g miere
- 1 plic întăritor de frişcă
- 6 gr gelatină
- 2-3 picături esenţă de vanilie
Gelatina se hidratează în 30 ml apă rece. După 10 minute se încălzeşte deasupra focului (nu pe foc) până se dizolvă cristalele, se adaugă 50 ml lapte apoi se încorporează în laptele condensat amestecat cu 50 ml lapte, mierea şi esenţa de vanilie.
Se bate bine frişca, se adaugă întăritorul, după care, peste ea, se adaugă compoziţia cu lapte condensat. Se pune la frigider pentru 10 minute să se întărească puţin. Peste prima foaie se toarnă crema, se distribuie uniform pe toată suprafaţa acesteia, apoi se acoperă cu cealaltă foaie.
După 3 ore sau 2 dacă nu mai aveţi răbdare, de stat la frigider, prăjitura este gata.