Milch Schnitte
Sursa Milch Schnitte
articol scris de naina blog nainakitchen.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Vorbeam saptamana trecuta cu prietena mea Gabi despre ce bunatati a mai facut, si imi spunea ca le-a facut copiilor prajitura Milch Schnitte.
De mult imi povesteste ea de aceasta prajitura, cat este de buna si usor de facut.
Asadar am facut-o in week-end si ii dau dreptate, este nemaipomenita.
Multumesc de reteta Gabitzo!
Ingrediente:
Pentru blat:
4 oua
80 g zahar
1 plic zahar vanilat
2 linguri pline de gris macinat
2 linguri cacao
2 linguri faina
2 linguri de miere
1 lingurita de praf de copt
20 ml lapte
100 ml ulei
sare
Crema de lapte
200 g lapte condensat
200 ml de frisca lichida
1 plic intaritor de frisca
100 ml lapte
6 g gelatina
50 g miere (1 lingura cu varf)
esenta de vanilie
Pentru a face blaturile, separam ouale si batem galbenusurile cu zaharul pana se albesc.
Faina se amesteca cu grisul, cacao si praful de copt.
Se adauga in galbenusuri si se amesteca.
Adaugam si laptele, uleiul si mierea.
Albusurile se bat spuma cu putina sare si se pun in compozitia cu cacao amestecand usor de jos in sus.
Compozitia rezultata o impartim in doua cantitati egale. Eu sa fiu mai sigura le cantaresc.
Intr-o tava tapetata cu hartie de copt se coc 2 foi cca 13-15 minute la 165 grade.
Pentru crema de lapte procedama astfel:
Amestecam laptele condensat cu 50 ml lapte.
Gelatina hidratata o dizolvam in 50 ml lapte la foc mic, iar dupa ce s-a topit o punem in laptele condensat.
Adaugam mierea si vanilia.
Frisca o batem cu intaritorul de frisca iar apoi ii adaugam compozitia cu lapte condensat.
Se da la frigider cca 30 minute, apoi se pune intre cele doi foi si se da la frigider pentru cca 2-3 ore.