contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Mierea De Manuka, Un Miracol Al Naturii

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

In urma cu o saptamana vorbeam cu o prietena draga mie, Katy, depsre mierea de Manuka si proprietatile ei incredibile si m-am decis sa o comand. Ieri mi-a sosit coletul iar astazi am inceput dulcele tratament pentru intarirea sistemului imunitar .


Miere de Manuka


Mierea de Manuka este consideranta ca fiind cel mai puternic antibiotic natural avand un spectru extrem de larg de actiune, fiind singura miere din lume care distruge urmatoarele microorganisme bacteriene si fungice:


Escherichia coli (E. coli)
Staphylococcus aureus (Staph infections)
Citrobacter freundii
Proteus mirabilis
Pseudomonas aeruginosa
Salmonella typhimurium
Streptococcus faecalis
Streptococcus pyogenes
Helicobacter Pylori (H. pylori, ulcere stomac)
Methicillin-resistant Staphylococcus aureus (MRSA) – infectii de spital
Vanocomycin-resistant Enterococci (VRE)

Deosebit de eficienta in ameliorarea :
· problemelor sistemului digestiv: indigestie, dureri de stomac, ulcere, gastrite, ulcer duodenal, Sindromul Colonului Iritabil, Gastro-esofagita de reflux, Arsuri
· Racelilor, durerilor de gat , Simptomelor de gripa-.
· Problemelor gingiilor

Manuka (Leptospermum Scoparium), este un arbore pitic care creste in Noua Zeelanda si in sud estul Australiei. In Australia se mai numeste si “arbore de ceai” deoarece frunzele sunt folosite si pentru obtinerea unui ceai delicios. Arborele atinge in general 2-3 m inaltime dar poate ajunge pana la aproape 15 m in anumite cazuri. Este un arbore mereu verde, cu frunze dense si mici si cu flori albe sau roz cu 5 petale.


Manuka flower Picture by: Vaughan Bourke (New Zealand)

Mierea de Manuka este produsa de catre albinele care culeg nectarul florilor si are un gust foarte parfumat si o consistenta groasa. Dupa cum spuneam are puternice proprietati antibacteriene si antifungice. Cea mai fina miere de Manuka este produsa din arborii care cresc in zone salbatice necontaminate.

The University of Waikato (Hamilton, Noua Zeelanda) a organizat o unitate de cercetare a acestei mieri miraculoase (Waikato Honey Research Unit). Astfel au determinat caracteristicile acestui tip de miere si activitatea ei antibacteriana. The Active Manuka Honey Association (AMHA) se ocupa de promovarea si standardizarea productiei mierii de Manuka in vederea uzului medical. Ei au creat standardul numit Unique Manuka Factor (UMF) care detremina gradul puterii antibacteriene a mierii. In comert gasim mierea de Manuka cu UMF de la +5 pana la UMF +20/+25. In ianuarie 2008 prof. Thomas Henle de la Universitatea din Dresda a identificat Methylglyoxal ca fiind principuil activ in Mierea de Manuka. Acesta este aratat pe eticheta produselor cu indicele MGO. De exemplu: MGO 100 reprezinta 100 mg de Methylglyoxal per kilogram.

Mierea comandata de mine are UMF +10 si MGO 100. Mierea UMF +15 va avea MGO 250, cea de +20 va avea MGO 400. Cea mai puternica este cea UMF +25 care se gaseste mai rar la noi.


Miere de manuka


Mierea de Manuka distruge bacteriile prin actiunea directa asupra proteinelor bacteriene cheie. S-a demonstrat ca aceasta miere are mai multe proprietati curative decat antibioticele chimice fiind mult mai eficienta in tratamentul unor patologii decat antibioticele industriale.


Alte afectiuni in care este indicat tratamentul cu mierea de Manuka sunt:


artrita, acnea, herpesul labial, scabia, eruptii cutanate, arsuri, ulcer, infectii, intepaturi de insecte, paduchi, piele uscata, herpes, rani , dureri musculare, miros corporal neplacut, psoriazis, reflux gastric.


Pentru intarirea sistemului imunitar se ia cate o lingurita de miere cu jumatate inainte de masa.

Pentru tratamentul diferitelor infectii produse de ciuperci sau bacterii sunt indicate 3 lingurite pe zi cu jumatate de ora inaintea meselor.


Nu este o miere ieftina dar cum eu sunt de parere ca sanatatea nu are pret, o recomand tuturor.


In Romania gasim aceasta miere:

http://www.manuka.ro/


In Italia:

http://www.erboristeriadottorcassani.it/


In Noua Zeelenda:

http://www.honeyshop.co.nz/

cu livrari in toata lumea.


Surse: www.manuka.ro,www.wikipedia.com