Miel Marocan
Sursa Miel marocan
articol scris de laura_dachman blog lauradfood.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Dificultate : redusa
Timp de preparare : 2 ore
Cantitate : 4 portii
Ingrediente
- 2 linguri ulei de masline
- 500 gr carne slaba de miel, taiat cubulete
- 4 fire de ceapa verde, tocate
- 2 catei de usturoi, zdrobiti
- 700 ml supa de pui
- coaja rasa si zeama de la 1 lime
- 1 baton de scortisoara
- 1 lingurita de miere
- 175 gr caise uscate
- 1 lingura menta tocata
- 25 gr migdale tocate fin
Preparare
- Incinge uleiul intr-o cratita mare.Adauga carnea de miel si prajeste-o pe toate partile pana cand s-a rumenit apoi scoate-o din cratita si pune-o deoparte.Adauga in cratita ceapa verde si usturoiul si caleste-le 5 minute.Adauga apoi carnea de miel rumenita, supa de pui, coaja rasa si zeama de lime, batonul de scortisoara si mierea.Lasa amestecul sa dea intr-un clocot, apoi redu focul la minim si lasa-l sa fiarba usor timp de 1 ora.
- Dupa 1 ora, adauga caisele uscate, menta si migdalele macinate.Lasa sa mai fiarba 30 minute.Se poate servi cu cus-cus sau legume fierte.