Miel Libanez In Sos Picant
articol scris de naskwik blog anastassiacafe.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Ingrediente:
2 kg costita de miel carnoasa
5 catei usturoi mari
2 cepe mari
2 linguri rase marunt de ghimbir proaspat
200 ml vin rosu
1 lingura miere
1 lingura sos de soia
1/2 lingurita curry
1/2 lingurita scortisoara
1 lingurita cili
5 linguri linte rosii
Mod de preparare:
Carnea se rumeneste la foc mare pe ambele parti intr-un ceaun cu o lingura de ulei (depinde de cit de grasa este carnea).
Dupa ce sa prajit o scoatem in alt vas si o lasam sa se odihneasca pana facem sosul.
Rumenim putin in acela-si ceaun ceapa taiata cubulete, dupa adaugam usturoiul pisat pentru un minut, apoi adaugam ghimbirul proaspat, ras marunt direct in ceaun, apoi vinul, mierea, sos de soia( se foloseste in loc de sre), curry, scortisoara si cili .
Punem carnea inapoi in ceaun cu sucul care sa scurs din ea cat a stat de-o parte ,turnam peste ea apa fiarta cit s-o cuprinda, acoperim cu capac si fierbem 1.30 ore la foc mic.
Dupa ce a fiert 1.20 ore adaugam si linte rosii pentru 10 minute(lintele se adauga ca sa absoarba lichidul in surplus).
Sare putem adauga doar la sfirsit dupa ce a fiert mielul ca sa nu sa se intareasca carnea.