contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Miel La Tava

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

De la masa de Paste va ramasesem datoare cu friptura de miel la tava. Si cu inca alte doua retete, dar vor veni si ele :)

Carnea de miel pe care o folositi pentru friptura se curata bine de grasimea in exces, daca este, apoi se pune la baiţ pentru 24 de ore sau chiar 2 zile. Amestecul pentru baiţ este facut din otet, apa si vin in parti egale, sau doar otet si vin, depinde cum preferati, la care se adauga, Delikat, piper, foi de dafin, cimbru, si orice alte condimente va mai plac.

Vasul se tine acoperit si din cand in cand se mai invart bucatile de carne pe o parte si pe cealalta, in asa fel incat zeama bine condimentata si aromata sa patrunda peste tot.
Cand vreti sa faceti friptura, luati intr-o alta tava bucatile de carne scurse de zeama
si mai de aproape aceasta imagine:

si mai dati un praf de piper si unul de sare, adaugati putin ulei, o cana de apa si un pahar mic de vin, eventual niste ceapa taiata marunt si usturoi pisat si acoperiti tava cu folie. O lasati la cuptor la foc mai curand moderat aproximativ 2 ore. Ultimul sfert de ora lasati tava descoperita pentru ca friptura sa se rumeneasca frumos pe deasupra.
Tava aceasta este facuta acum cateva zile:

Apoi serviti cu orice garnitura doriti si cu muraturi sau salata de sezon.
In poza, la masa de Paste, alaturi de cartofi prajiti in untura (scuze celor care nu suporta sa vada grasimea, dar'mi-te s-o mai si manance - si eu sunt in clubul asta! - stiind ca e atat untura pe masa, nici nu m-am atins de platou, iar cand mi-am adus aminte sa fac pozele, mancarea se racise deja. Insa asa cum eu nu suport grasimea, altii se dau in vant dupa ea :)
In poza urmatoare, o portie de acum cateva zile, alaturi de cartofi noi. Am constatat ca e o friptura foarte buna, eu nefiind aproape deloc consumatoare de carne de miel.

Pofta buna! :)

Articol recomandat de caietul-cu-retete.blogspot.com