contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Miel La Proţap

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
       Mielul la proţap este ceva unic după părerea mea dar desigur efortul şi timpul dedicat preparării sunt pe măsură însă merită .
Ingrediente :
 Un miel întreg ,ceapă, morcovi, usuroi  
 Vin , ulei ,slănină afumată ,5-6 lămâi,busuioc.

Preparare :
 1. Se împănează mielul cu usturoi şi bucăţele de slănină şi se fixează bine pe proţap asfel încât să nu alunece în timpul rotiri.
 2. După ce mielul este bine fixat trecem la umplerea acetuia . Folosim la umplutură morcovi care este de preferat să fie puţin fierţi înainte, cepele 8-10 bucăţi se pun întregi, câteva bucăţele de slănină crestate ca şi pentru prăjit şi câţiva căţei de usturoi.Peste această umputura se storc 2- 3 lămâi şi se presară busuioc după care se coase cu grijă mielul astfel încât umplutura să fie în siguranţă, ca aromele şi sucurile să rămână în interior pentru a imprima cărnii un gust aparte . 
  3. Proţapul se pune deasupra jarului pregătit în prealabil dar la o distanţă suficient de mare, astfel ca prăjirea să se facă lent. Asta va dura aproximativ 4 ore. 
  4. Foarte important ca în timpul prăjirii mielul să fie uns cam din 10 în 10 minute cu un bait preparat din vin, zeamă de lămâie, ulei, ceapă felii, usturoi şi busuioc.  

Merge excepţional cu un sos de sezon adică un sos de leurdă preparat simplu cu iaurt .