Miel "interetnic" Cu Legume Si Orez
articol scris de adriana_lucia blog adriana-lucia-dragosteainbucate.blogspot.com
mal
Duminica am avut la pranz acest miel interetnic :D...bun, bun :)...
Dar , hai sa va povestesc de ce l-am denumit "interetnic" pe bietul mielut;) ...
Pai intai si-ntai tre' sa va spun ca e un miel crescut prin Apuseni,pe Valea Ampoiului... cu iarba verde, curata si frageda si cu lapte de la mama lui :), gatit la Timisoara si condimentat cu toate alea din diferite colturi ale pamantului: curry asiatic...miere greceasca...sos de soia chinezesc...ulei de nuci din Franta...scortisoara din SUA ...paprika ungureasca...
Cu toate condimentele enumerate mai sus , am facut o marinada cu care am acoperit fiecare bucatica de carne si am lasat-o sa se odihneasca cateva ceasuri .
Apoi am pus carnea intr-o tigaie de fonta cu capac si am lasat-o sa se patrunda incet...i-am mai adaugat sare si piper si spre final o ceapa mare si-un ardei asemenea, taiate cuburi.
Singura mea grija a fost sa mai intorc bucatile din cand in cand ca sa se patrunda si sa se rumeneasca uniform.
Pacat ca mirosul nu se poate traduce in cuvinte ...si uneori nici gustul :)) pentru ca degeaba va spun eu cat e de bun daca nu incercati chiar voi .
Credeti-ma, ti se bat lupii la gura :))
Sa dea Domnul sa prindem primaveri cat mai multe, sa pot pune la pastrare cate o bucata de miel, s-apoi cand vine toamna sa-mi rasfat familia cu asemenea bunaciuni :)
Si cand ma gandesc ca pana la 16 ani n-am vrut sa ma ating nici in forma de carnea de miel :)) Bine-a zis cine-a zis treaba aia cu mintea de pe urma :))
Sa fiti iubiti ! :)