Miel Cu Sos De Iaurt
Sursa Miel cu sos de iaurt
articol scris de savalaura.blogspot.c blog savalaura.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Ingrediente:
- 800 g. carne macra de miel
- 300 ml. iaurt
- zeama de la 1/2 de lamaie
- 1 lingurita sare
- 4-5 linguri ulei
- 2 cepe mijlocii, taiate felii sau 5-6 legaturi de ceapa verde
- 1 lingurita (rasa) boia iute
- 2 lingurite chimen, macinat
- 1 lingurita seminte de coriandru, macinate
- 400 g. rosii proaspete decojite sau din conserva
- 2 ardei mici iuti, rosii (optional)
- garnitura de orez sau cartofi natur
Mod de preparare:
Taiati carnea de miel in cubulete; puneti carnea intr-un castron si amestecati cu sare si zeama de lamaie:
Adaugati iaurtul si amestecati bine:
Lasati la marinat cel putin 1, 2 ore sau peste noapte. Peste noapte e ideal, va zic eu :P
Incingeti uleiul intr-o cratita si caliti ceapa. Adaugati condimentele (pe care le puteti inlocui cu o lingurita de condimente speciale pentru carne de miel), rosiile si ardeiul iute, si mai lasati cca. 5 minute pe foc:
Adaugati carnea de miel cu sosul de iaurt:
Acoperiti si fierbeti, la foc mic, aprox. o ora sau pana cand se fragezeste carnea. Nu uitati sa amestecati, din cand in cand :)
Poze, ca pe vremuri :P...pe muchia de la pavilion :)))
Decorati cu inele de ceapa verde sau patrunjel:
...si serviti cu multa, multa pofta :))
E o mancarica incredibil de buna, veti fi cu siguranta incantati de gustul ei :)
Sosul, picant, de iaurt, s-a dovedit a fi compania ideala pentru bucatile fragede de miel.