Midnight Brownie – Negresă
articol scris de catcooking blog catcooking.wordpress.com
Titlul nu are nici o legătura cu Midnight Brownie a lui Dr.Oz ci cu ora la care am făcut prăjitura.
Ingrediente:
-1 ou
- 350 gzahăr
-350 ml lapte călduţ
- 400g făină
-4 linguri gem deprune
-4 linguri cacao
-150 ml ulei
-1 linguriţă cu vârf bicarbonat
-1/2 sticluţă esenţă de rom
-1 plic zahăr vanilat
Pentru început frecăm zahărul cu oul până ce devine un amestec cremos, adăugăm uleiul, laptele şi gemul; mixăm în continuare, apoi adăugăm făina, bicarbonatul, cacaoa, esenţa de rom şi zahărul vanilat.
Cam asta e tot, următorul e pas e coacerea; se pune într-o tavă tapetată cu făină ori hartie de copt şi se coace aproximativ 25-30 de minute la foc potrivit.
Pentru a şti când e gata facem testul cu scobitoarea. Introducem o scobitoare în prăjitură şi când o scoatem dacă e curată înseamnă că blatul e făcut.
POFTĂ BUNĂ!
Filed under: Deserturi, Prajituri si Torturi