Midii In Sos De Vin
articol scris de amalia-mylife blog 1-tj-articol gol-haisagatim.ro
Midiile se numara printre preferatele mele ... nu sunt scumpe, 10 lei/kg, unde mai pui ca se fac imediat. Partea neplacuta e ca dureaza mult curatatul. Asadar intr-o seara la inceput de primavara, au gatit pentru mine nu unul ci doi barbati, midii in sos de vin. Ca sa ma credeti postez dovada cu precizarea ca au gatit doar ca sa-i las sa se uite la meci :)
Eu doar am pozat si am completat ( paharele cu vin :)). Va scriu reteta.
Ingrediente:
- 1 kg midii
- 1 ceapa potrivita sau 2 mai mici
- 2-3 catei de usturoi
- putin ulei de masline
- 500-750ml vin alb
- 1 lamaie
Midiile le spalam si le curatam .Trebuie spalate in apa rece , daca le spalati in apa calda se deschid.
Trebuie spalate bine de nisip si trebuie sa le rupeti "mustatile" ( cred ca sunt alge). Cele care sunt deschise sau sparte trebuie aruncate deoarece sunt moarte. Celelalte le punem intr-o strecuratoare . Puteti sa folositi o periuta pentru spalat.
Intr-o tigaie mai mare (eu am folosit un wok) , punem putin ulei si cand este incins adaugam ceapa tocata marunt si usturoiul. Le lasam sa se prajeasca putin si apoi adaugam vinul.
Cantitatea de vin variaza in functie de cate scoici folositi . Trebuie sa fie aproximativ acoperite de vin si aveti grija sa nu puneti prea multe ca sa aiba loc sa se desfaca. Eventual le puteti face in mai multe ture. Cand e pe punctul de a da in clocot vinul, facem focul mai mic si adaugam scoicile.
O sa vedeti ca imediat se desfac asta insemnand ca sunt gata.
Le scoatem cu paleta pentru spuma intr-un bol.
Servim cu lamaie , patrunjel verde tocat si sosul de vin.