Midii Cu Sos
Sursa Midii cu sos
articol scris de meosiris.blogspot.co blog meosiris.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Cum toate gospodinele sunt in cautare de retete noi si speciale pentru Revelionul ce urmeaza, m-am gandit sa va vin in ajutor cu o reteta delicioasa de midii. O reteta cu care va veti putea incanta cu siguranta oaspetii.
Ingrediente:
1kg midii congelate
400g rosii din conserva pasate bine cu ajutorul unui blender
2 linguri ulei
1 lingura unt
3 frunze dafin
3-4 catei usturoi
oregano
busuioc
sare, piper
zeama de lamaie.
Curatati bine midiile sub jet de apa rece. Eu am folosit un burete din sarma pentru a le curata mai bine de depunerile calcaroase. Daca gasiti midii deschise le aruncati. Le scurgeti bine de apa si incepeti sa pregatiti sosul.
Intr-o oala punem pe foc uleiul si untul. Se adauga cateii de usturoi pisati si se lasa pana incep sa miroasa.
Se adauga rosiile pasate bine, condimentele si se lasa sa dea cateva clocote. Se rastoarna si midiile in sos, se invarte bine, se acopera cu un capac si se lasa sa fiarba impreuna 10 minute.
Dupa cele 10 minute petrecute pe foc, se scot midiile pe un platou si sosul se mai lasa cateva minute cat sa mai scada un pic.
Aruncam midiile care nu s-au deschis. La mine in poze veti observa cateva midii cu cate 2 bucatele de carne:)...unele si-au lasat carnea in sos iar cochilia goala am aruncat-o asa ca le-am asezat frumos in alte cochilii primitoare:).
La final turnam sosul peste scoici. Se serveste alaturi felii de lamaie si paine proaspata cu ajutorul careia puteti manca sosul ce ramane.
Absolut delicios!
Va urez cu drag pofta buna si un An Nou plin de impliniri!