Midii Cu Sos Usturoiat
Sursa Midii cu sos usturoiat
articol scris de anditudor.blogspot.c blog anditudor.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Sunt la prima incercare :) rezultatul final este usturoiat si aromat cu gustul marii.
Cum se pregatesc scoicile?
- se lasa in apa o ora, doua sa se inmoaie impuritatile atasate.
- se ia fiecare in mana si se freaca bine cu o periuta (eu am folosit peria de sarma si-o periuta de dinti). Exista un fir paros care iese din scoica, musai sa-l indepartati, delicat insa, sa nu ravasiti scoica :) Apoi, pe fiecare scoica exista niste puncticele albe cu niste firicele atasate, pe care l-am curatat (m-am cam enervat la operatiunea asta :)) )
- scoicile deja deschise se arunca
- scoicile care raman inchise dupa fierbere se arunca
Cum se prepara?
- se pun la fiert in apa (sa le acopere delicat) si-o cana de vin alb sec
- punem in oala si-o ceapa si vreo 4-5 catei de usturoi
- fierbem pana se deschid scoicile
- zeama in care au fiert o pastram intr-un castron pt ca ne vom folosi de ea
- intr-o tigaie teflonata si mare se pune o lingura de ulei si se lasa la incins pret de-un minut
- o ceapa mijlocie curatata si taiata marunt se pune la prajit in tigaie, se lasa 1-2 minute amestecand des
- se adauga o cana- doua din zeama in care au fiert scoicile (turnati zeama prin strecuratoare)
- se lasa ceapa la fiert 10 minute, se adauga midiile pt alte 3 minute, apoi 4-5 catei de usturoi striviti si 2-3 linguri de smantana pt inca 2-3 minute
- gustam de sare si piper si servim alaturi de paste ori mamaliga.
Taina: n-am pus insa ar fi mers si-un pic de patrunjel verde tocat marunt.
Fata mea n-a vrut sa guste :)) dragutul meu a adorat rezultatul