Midii Cu Sos Curry(curry Clams)
articol scris de alison blog alison-trials.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
portia de midii a saptaminii ce tocmai am incheiat-o am dedicat-o unui nou experiment si prin urmare unui alt sos in care sa pluteasca delicioasele scoicute.si nu m-am limitat doar la curry,nu m-a lasat inima sa nu mai completez cu niste ras-el-hanout si putin turmeric,erau la indemina si nu am pregetat a le adauga,rezultatul nu a fost deloc rau,din contra:),si mi-am zis ca trebuie sa-l impartasesc si cu voi ,neaparat!
va urez o saptamina usoara,plina de impliniri si va invit la midii,sper sa va placa!
ingrediente pentru 4 persoane:
2 kg de midii,
2 esalote,
50 grame unt,
150 ml vin,
200 grame smintina,
1 lingura curry,
1 lingurita ras-el-hanout,
1 lingurita turmeric,
piper,dupa gust,
un buchet de patrunjel verde.
intr-o oala inalta(in care sa se poata deschida scoicile), topim untul si adaugam esalota tocata fin ,o lasam acolo pina devine trasparenta,la foc mic,amestecind din cind in cind.adaugam apoi vinul peste ea , cind totul ajunge la fierbere,adaugam si scoicile,pe care le lasam sa fiarba 5 minute.aruncam exemplarele care nu s-au deschis ,iar pe celelalte le scurgem de lichid si le rezervam la cald.in lichidul ramas de la fieberea scoicilor adaugam smintina ,in care am incorporat intre timp curry,turmeric si ras -el-hanout.potrivim de piper si lasam sosul rezultat inca 5 minute ,la foc mic,sa capete consistenta.adaugam la sfirsit si patrunjelul tocat,amestecam si luam vasul de pe foc,apoi ii turnam continutul peste scoicile rezervate la cald si mai amestecam o data pentru ca sosul sa cuprinda scoicile.noi am servit bunatatea cu un orez fiert simplu,mi-a parut cea mai potrivita alegere.
enjoy!