Mici /mititei Scaldati In Bere De Merisoare
articol scris de adriana_lucia blog adriana-lucia-dragosteainbucate.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Am avut de cateva zile pofta de mici. M-am tot invartit sa scap de ea , dar n-am reusit.
Azi , pentru ca s-a mai racorit un pic, am hotarat sa-mi stampar dorul ce ma mistuia. :))
Am cumparat ingredientele si ....
m-am pus si-am macinat jumate de kg de piept de porc si jumate de kg de piept de vita ( am ales carnea de pe piept pentru ca e mai grasa )
Am curatat usturoi din piata, de la un nene - mic producator :) ... 5 catei si i-am trecut prin presa.
Am framantat carnurile cu usturoiul, sare -cam un sfert de lingurita , piper - jumatate de lingurita ... o piscatura de cimbru uscat, frecat intre degete , o piscatura de enibahar, o piscatura de chimion macinat si un picut de coriandru macinat.
Apoi am adaugat in mai multe etape ,pana s-a incorporat bine, 150 ml de apa minerala, in care am stins o lingurita de bicarbonat.
Am lasat pasta obtinuta in frigider cca 3 ore.
Apoi am formatat micii .(am o diuza speciala pe care o atasez la robotul de macinat carnea ) :)
Inainte sa-i pun pe gratar ( am folosit tigaia gratar de data asta ) i-am scaldat ( cca 2 minute ) in bere de merisoare .
Au iesit senzational de gustosi ! ;)
FITI BINECUVANTATI ! :)