Mic Dejun Satios Si Dieteticos: Quiche Lorraine
articol scris de casutalaurei blog casutalaurei.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Pe www.myowndukanrecipes.com, am gasit reteta asta de Quiche lorraine adaptata la dieta Dukan. Nu sunt o fana a tartelor dar in cautarea unor retete cat mai variate in dieta am zis s-o incerc si nu mi-a parut deloc rau. Imi place la nebunie si, alaturi de Pizza 5 minute, a devenit una din optiunile foarte tentante de mic dejun zi de zi. Se prepara foarte usor si destul de repede, nu cuprinde aluatul de tarta dar e gustoasa. Eu prefer s-o fac seara inainte de culcare, pana sta la cuptor, eu mai butonez la calculator. Si dimineata am micul dejun la minut. Mai nou, dimineata pun deasupra nitel cascaval ras (dietetic) si o incalzesc putin la microunde dar poate fi consumata foarte bine si rece.
Avem nevoie de:
- 2 oua intregi si doua albusuri de oua- 200 grame de sunca – eu am folosit parizer de curcan- o jumatate de ceapa foarte fin tocata- 8 linguri de branza de vaci – in reteta originara, era 6 linguri de branza philadelphia light si 2 linguri de branza quark – varianta light presupun. Eu am folosit de cateva ori branza de vaci si e foarte buna.- 150 ml lapte degresat- sare, piper, alte condimente dupa gust – cand am avut am mai pus si verdeata: patrunjel, marar fin tocate.- 3 linguri de tarate de ovaz – asta este adaugarea mea personala la reteta. Mi-am zis ca daca la prajitura desteapta, tarate s-au asezat singure pe post de blat de ce nu ar face-o si in reteta asta. Si am avut dreptate. In plus, a facut quiche-ul mai satios.
Intr-un bol, amestecam ouale si albusurile cu branza cu restul ingredientelor (taratele, sunca, lapte, branza, ceapa), potrivim la gust cu sare, piper, verdeata. O turnam in vasul de copt. Acesta poate fi o forma de tarta, forma de silicon etc. Eu am folosit un vas yena.
In mod normal, preincalzim cuptorul. Eu, avand vas de sticla, am bagat intai tarta si abia apoi am dat drumul la foc, dureaza sa se faca circa o jumatate de ora. Atunci e momentul sa o verificam – cum anume? Agitam nitel tava, compozitia trebuie sa mai aiba o usoara textura …nici nu stiu cum sa spun…semi-lichida, asemanatoare gelatinei. Se scoate din cuptor si se lasa la racit. Se va aseza si capata textura cat timp se va raci – ne asigura reteta. Eu am facut asa la prima incercare (vezi poza de sus) dar la urmatoarele preparari am lasat-o sa se raceasca in cuptor. Ce sa fac….mie imi plac mancarurile nitel mai rumenite cu nitica crusta. Oricum si prima data a fost gustoasa dar mai rumenit e mai pe gustul meu.
Dupa cum va mai spuneam, se poate manca la temperatura camerei au rece dar se poate si reincalzi – eu prefer ultima varianta cu nitel cascaval ras deasupra. Yummiiiiii!!!!!!!!!!!!!!!
P.S. A, da, uitasem. Pentru ca am pus trei linguri de cereale, intr-o zi, pentru dukanei, portia poate fi de maxim jumatate din tarta. Deci avem portii pentru doua zile.