contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Mic Dejun Sanatos Si Delicios: Grau Aromat Cu Fleur Doranger & Migdale

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

De cand Yolanda a postat pe minunatul ei blog reteta de Creamy whole grain wheat with caramelised orange peels & coconut chips, m-am tot gandit la acest minunat mic dejun. Vineri am cumparat, in sfarsit, arpacas de la Plafar. Portocale, migdale, seminte de dovleac, apa de fleur d’oranger, cocos, seminte de tot felul, aveam. De cu seara am pus arpacasul in apa… Ce fain am adormit cu gandul la grau :)
Dimineata ma trezesc plina de avant si intru in bucatarie. Ma intampina baietii mei super fericiti ca mi-au facut o supriza. Au pregatit suc fresh de portocale. Din toate portocalele… Graul meu astepta linistit, dar portocale pauza. Cum nu ma dau batuta cu una cu doua, iar pustiul meu mic este mare iubitor de “acrituri”, am inlocuit portocalele cu lamai. Foarte bun si racoritor. Am respectat toti pasii pana la adaugarea semintelor, migdalelor, etc. Ei bine, tocmai atunci i-a apucat creativitatea pe pustii mei. Fiecare mi-a spus ce doreste adaugat in graul cald: au ales intre nuci, migdale, seminte de in, de dovleac, de floare soarelui, cocos, migdale si mar ras. Variatiuni pe tema data :) A fost un mic dejun sanatos, delicios, acrisor, foarte satios.
Plini de energie, dupa micul dejun am iesit la zapada. Super bulgareala ♥
PS. Repet reteta cu portocala si postez. Ma tot gandesc la portocala caramelizata de care povesteste Yolanda… Arpacas am. Portocalele… Le ascund :)

1 cana de arpacas
2 lamai (sucul si coaja rasa fin) + 4 lg zahar brun + jumatate pahar apa
3/4 cana lapte
2 linguri smantana dulce + 1 lg miere + 2 -3 lg apa de fleur d’oranger
1 mar ras
2-3 lg migdale neprajite, pastrate 15 minute in apa fierbinte, apoi curatate de coaja si zdrobite cu lama unui cutit
La alegere: seminte de in, seminte de dovleac, seminte de floarea soarelui, fulgi de cocos.

Seara se pune arpacasul la inmuiat in apa rece. Dimineata se schimba apa si se lasa graul inca 1-2 ore in apa.

Se pun la fiert urmatoarele ingrediente:  sucul de lamaie, coaja de lamaie, 4 lg zahar brun si jumatate pahar de apa (aprox 20 minute). Se scurge graul. Peste siropul de lamaie se adauga graul si laptele;  se lasa la fiert 10 minute, la foc mic, pana graul absoarbe majoritatea laptelui. Se adauga mierea, apa de fleur d’oranger, smantana dulce, migdalele si marul ras. Se adauga, la alegere, restul ingredientelor: seminte de in, de dovleac, de floarea soarelui, cocos, stafide, nuci.

Delicios, acrisor, mic dejun minunat!

Related posts:

  1. Fritatta cu sparanghel, mic dejun delicios & sanatos
  2. Muesli bars – mic dejun sanatos
  3. Mic dejun sanatos: Quinoa porridge cu zmeura
  4. Scones cu mere, calde, perfecte – mic dejun delicios sau 5 o’clock tea

 


Articol recomandat de delicioasa.com