Mic Dejun Exotic - Paine Prajita Cu Unt De Cocos Si Miere
articol scris de Smart Gourmet blog fantasia-gourmet.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Suntem in plin post al Pastelui si stiu ca multe persoane,
mai ales spre ultimele saptamani, respecta acest post.
Sa mananci un mic dejun bun, rapid, sanatos si variat este
destul de greu de dificil. In general trebuie sa alegem intre 3 variante
generice:
-mic dejun Nordic-gen oua, mezel, carnaciori prajiti, paine,
cafea-specific zonelor cu climat mai rece
-mic dejun mediteraneean-o tartina dulce/ o felie de
prajitura/ 2 fursecuri si cafea neagra, intalnit in zonele cu un climat mai
cald
-sau micul dejun American-cereale cu lapte si cafea si ceva
fructe
De aceea va propun
un mic dejun de post, dar exotic si mediteraneean
in acelasi timp-Paine prajita cu unt de cocos
si miere.
Dificultate-extrem de simplu
Timp-5min
Cost-mediu-spre scumput ( este 12 lei 900g de ulei de cocos, iar curierul 14 lei, asa ca deine rentabil cand cooptezi cativa prieteni si colegi si faci o singura comanda si uite link-ul de unde l-am luat eu, dar sunt convinsa ca mai sunt si alte locuri)
Ingrediente
- 1 lingurita (per felie de paine) de unt de cocos
- Miere naturala
- Felii de paine prajita-de care vrei tu-de secara, simpla, pave, cu malai……Eu am socotit destul de simplu-o felie de persoana, dar….este sambata, deci iti poti face de cap
Ok, nu este mare filosofie, evident! Pui painea la prajit in
prajitor, pui cafeaua in cafetiera, scoti untul de cocos din frigider( nu stiu
ce sfat sa va dau-la caldura actuala devine devine destul de moale, daca il tii
in frigider te cam chinui putin), il intinzi pe paine, adaugi miere-sau
dulceata de capsune de exemplu-si le mananci alaturi de cafea.
Untul de cocos are o textura foarte fina si un gust ce iti
aminteste putin de nuca de cocos. Este excelent de unul singur, dar ca si
combinatie este extraordinar!
Tips
Cred ca ati realizat ca de fapt va propun sa luati in
considerare untul de cocos( sau uleiul de cocos) ca si aliment de consumat zi
de zi. Din punctul meu de vedere este un aliment care poate inlocui cu succes
margarina in perioadele de post sau untul in tot timpul anului.
Untul de cocos- ii zic unt, pentru ca asta este aspectul sau
la o temperatura sub 25-30 de grade, este de fapt un ulei, extras din nuca de
cocos. Este adevarat ca face parte din categoria grasimilor saturate, dar este
saturat in mod natural si nu artificial ca margarina.
Este un ulei cu lant mediu de atomi de carbon, ceea ce il
face usor absorbabil si usor prelucrabil de catre organism. Este foarte bogat
in acid lauric, care are 2 proprietati foarte interesante: contribuie la
cresterea colesterolului bun (HDL) si are proprietati antimicrobiene.
Pe langa uzul in cosmetica( il puteti folosi asemenea unei
creme de maini/corp, masca de par—il spalati cu sampon dupa1-3 ore) se pare ca
contribuie la arderea grasimilor din depozitele adipoase ale organismului.
Am gasit o multime de lucruri bune despre uleiul de cocos,
asa ca vi-l recomand, ca si grasime alternative de prajit sau de consumat sub
forma tartinabila. Doza recomandata, este de aprox 3lingurite pe zi, asa ca,
puteti avea un mic dejun regesc cu unt de cocos, paine prajita, cafea calda,
miere sau ceva gemuri de prin camara!