contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Mic Dejun Englezesc

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

 

Micul dejun ar trebui sa fie cea mai importanta masa a zilei, iar a nu sari peste micul dejun, este cheia unei vieti lungi si sanatoase, ne spun nutritionisti si ultimele cercetari o arata.

Dar din pacate, desi este cunoscut rolul esential al micului dejun, in aceasta era a vitezei, multi renunta la masa de dimineata, grabindu-se sa prinda tranvaiul, sa duca copii la cresa, sau sa ajunga si la treburile lor.

Spre deosebire de francezi si italieni unde micul dejum este mai putin variat, la englezi si americani, micul dejun include cafea, ceai, lapte, cacao fierbinte, oua, produse de patiserie, bacon, carnati, fructe si sucuri de fructe. Daca faceti parte din cei care aveti timp pentru un mic dejun inainte de a pleca la treburi, va sugerez o idee.

Ingrediente / 2 persoane:
* 2 oua      * 2-3 ciuperci mari
* cascaval ras       * ketchup
* sare      * piper      * boia
* ulei de masline     * paine

 


Mod de preparare:
Ciupercile se taie felii suficient de groase si se distuie in putin ulei de masline. Se scot pe o hartie absorbanta pana pregatim ouale romanesti. Intr-un vas se pune apala fiert cu sare. Cand incepe sa clocoteasca se sparge oul si i se da drumul in apa, fie direc, fie cu un polonic. Trebuie sa nu se imprastie si sa ramana compact. Se scoate apoi cu o supiera si se aseaza pe un pat se ciuperci prajite. Se condimenteaza cu sare, piper, boia dulce sau iute, dupa preferinta si cascacal ras. Se orneaza cu ketchup. Pofta buna!



Articol recomandat de culoriledinfarfurie.blogspot.com