contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Mic Dejun De Lapte Cu Hrisca

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Ati auzit de vreun copil care sa manance cereale integrale la micul dejun? Al meu copil o face.... dar cu un mic ajutor din partea ciocolatei amarui. In fiecare weekend ii pregatesc la micul dejun reteta de mai jos si strecor acolo putina ciocolata amaruie (85% cacao) sau pudra de roscove povestindu-i ca e o "nebunie de budinca".
2 portii:
1/2 cana seminte de hrisca
1 lingura fulgi ovaz
1 lingura fulgi amaranth
2 cani lapte ( laptele de vaca poate fi inlocuit cu lapte de soia, aroma de vanilie sau ciocolata)
indulcitor - esenta stevie (dupa gust, la cantitatile de mai sus 4 picaturi ajung)
1 lingura stafide
scortisoara sau cacao/pudra roscove/ciocolata amaruie (85%cacao)
Semintele de hrisca se spala bine sub jet puternic de apa, se curata de impuritati si se pun la inmuiat in 1 cana lapte (la frigider) cu o seara inainte. Tot atunci adaugam si fulgii de amaranth si fulgii de ovaz. Daca trebuie sa preparati urgent aceasta reteta puteti fierbe semintele de hrica 6-8 min in apa, dupa care le strecurati si le amestecati cu laptele.
Dimineata se incalzeste a doua cana de lapte, se adauga stafidele cand laptele e fierbinte si se toarna peste combinatia din frigider.
In functie de preferintele copilului puteti adauga un praf de scortisoara sau de cacao, sau chiar ciocolata amaruie (85% cacao preferabil deoarece are continut scazut de zahar).
De ce am ales Hrisca?
Informatii nutritionale http://www.sanatatea.com/art/alimentatie/4196-hrisca-si-proprietatile-ei.html