Mezelier Scrie Pe Mine Sau “multumesc, Gourmand”
articol scris de fatduck blog reteteistete.wordpress.com
Acum doua saptamini si mai bine am decis sa incerc reteta data aici de Gourmand – vedeti ca-i mai jos, in comentarii.
Am luat juma’ de kil de muschi de porc, l-am uscat bine cu un prosop si l-am ingropat in vreun kil de sare grunjoasa de bucatarie. Acolo a stat cam 14 ore.
Pe urma l-am spalat, l-am uscat iar si l-am frecat constiincios cu piper, paprika si cimbru. Am infasurat carnea bine inmiresmata intr-un prosop pufos de bucatarie si am bagat-o asa infofolita la frigider.
In zilele urmatoare, am monitorizat atent muschiuletul, cautind semne de putrefactie. Dar Gourmand a avut dreptate. Sarea a scos toata umezeala si a neutralizat orice chestie de mai traia pe acolo. De-a lungul timpului, carnea s-a inrosit si s-a micsorat vag, capatind un gust cum avea sunca din copilarie – da, n-am avut rabdare si am incercat-o dupa o saptamina, fiind absolut comestibila!
Dupa doua saptamini, aghiotantul de bucatar a decretat ca muschiul home made putea intra in consum fara probleme.
Atit de tare ne-a placut incit acum testez aceeasi reteta cu un piept de pui, care deja arata incredibil de apetisant. Gratie lui Gourmand, mi-am descoperit vocatia de mezelar.
Va sfatuiesc din toata inima sa incercati si voi smecheria asta. O sa aveti garantat un mezel sanatos, gustos si mult mai ieftin ca mizeriile de la magazin.
Abia astept sa pun mina pe un muschi de vitel sau un piept de gisca, si atunci sa vedeti festin.