Merenghi Cu Alune
articol scris de meosiris.blogspot.co blog meosiris.blogspot.com
Am avut aceste merenghi pe masa de Craciun si au fost delicioase!
Sper sa le incercati cu incredere pe viitor!
Ingrediente:
175g zahar
3 albusuri
1 pliculet zahar vanilat
200g alune macinate(eu am avut alune de padure)
alune de padure intregi pentru decorare
50g ciocolata neagra.
Mixam ca pentru bezea albusurile impreuna cu zaharul si zaharul vanilat.
Incorporam alunele macinate si omogenizam acest aluat.
Spritam aluatul in tava tapetata cu hartie de copt si asezam cate o aluna in fiecare gramajoara de aluat.
Bagam tava in cuptorul preincalzit la 150C si lasam cca 20 de minute la copt.
Dupa ce sunt gata, scoatem tava si lasam fursecurile la racit.
Intre timp, topim ciocolata pe baie de aburi si ornam fursecurile cu ea.
Delicioase! La gust se aseamana foarte bine cu bezelele.
Reteta este dintr-o revista scanata, gasita pe forumul culinar.ro, adaugata de Laura Sava(sper sa nu ma insel :D).