Merenghe Japonez
Sursa Merenghe japonez
articol scris de sandytza blog al3xandra-miches.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Ingrediente
- 3 albusuri de ou
- 150 gr zahar
- 50 gr faina de migdale
- un varf de ligurita de sare
- 1 lingura de amidon
Se incalzeste cuptorul la 150 grade.
Faina de migdale impreuna cu 50 gr de zahar si amidonul se pun intr-un bol si se amesteca .
Se bat albusurile spuma . Se adauga 100 gr zahar si se continua sa se bata pana devin lucioase .
Se pun albusurile in bolul cu faina de migdale si se amesteca usor cu o lingura de sus in jos sa nu se lase albusurile.
Se pune totul intr-un pos si se fac forme circulare intr-o tava in care am pus hartie de copt. Se pot pune si cu lingura .
Se coc in cuptor timp de 45-50 minute aproximativ.