Mere În Sirop Cu ÎngheȚatĂ

articol scris de victorpartan blog hapleablog.wordpress.com
Un desert deopotrivă simplu și select. Gusturile se îmbină în mod remarcabil.
Ce îţi trebuie pentru 2 porţii mari (poza 1)
- 4 mere potrivite
- 100 gr de unt
- 2 plicuri zahăr vanilat
- 50 gr de zahăr brun
- scorțișoară
- înghețată (pentru dressing – am folosit de vanilie și caramel)
Plan de lucru:
- se taie merele cubulețe (poza 2)
- se topește untul într-o tigaie (poza 3)
- amestecăm într-un bol zahărul brun cu zahărul vanilat și scorțișoara (poza 4)
- călim merele în unt, iar peste este turnăm amestecul de zahăr cu scorțișoară (poza 5). Lăsăm 10 minute la foc mic (poza 6)
- se servesc reci, alături de înghețată (poza 7). Poftă bună!
Timp de preparare: 25 de minute
Preţ: 3 lei/porţie (poate varia în funcţie de locul de unde luaţi ingredientele)
Filed under: C4. Creme&Souffle-uri